Artikel top billede

Scorer kassen: Så saftige er it-topchefernes lønpakker

Topcheferne kommer ikke til at gå sultne i seng. Se her, hvem der scorede mest i 2012.

Der er fremgang i den amerikanske it-industri, og det afspejler sig i de særdeles saftige lønpakker, som mange af topcheferne har fået forhandlet hjem.

I gennemsnit landede topchefen for de største amerikanske it-firmaer 60 millioner kroner i årsløn i 2012, viser en gennemgang, som Computerworlds søstermedie, Network World, har foretaget.

Bedst betalt var Oracles stifter, ejer og topchef, Larry Ellison, der aflønnede sig selv med en lønpakke på godt en halv milliard kroner i 2012.

Det svarer til en månedsløn på knap 45 millioner kroner.

Yahoo-direktør scorer kassen

Også Yahoos nye direktør, Marissa Mayer, har fået landet en lukrativ lønpakke, som giver hende en fin bonus for at have bragt selskabet ind på en fremtidsorienteret kurs.

Marissa Mayer scorede i 2012 en samlet årsløn på godt 200 millioner kroner.

Heraf var blot 2,5 millioner kroner fast løn, mens resten var bonus (seks millioner kroner) og aktier (193 millioner kroner).

Den amerikanske Comcast-boss, Brian Roberts, har været manden med den højeste faste løn på knap 16 millioner kroner, ligesom han sidder med den lønpakke, der sikrer ham den bedste bonus (51 millioner kroner), hvis målene bliver nået.

Google-chef får næsten ingenting

I den helt anden ende af skalaen finder vi Google-stifter og - topchef Larry Page, der i hele 2012 havde en årsløn på blot én dollar. Det svarer til en månedsløn på knap 47 øre.

Det har været Google-chefens faste årsløn siden 2005. Larry Page har heller ingen bonus-ordning, ligesom han ikke længere modtager aktier som del af lønpakken.

Larry Page er god for en privat formue på næsten 130 milliarder kroner, så det er da heller ikke penge, han mangler.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, landede i 2012 samlet 7,3 millioner kroner, der omfatter en fast løn på 3,8 millioner kroner samt en kontant bonus på 3,4 millioner kroner.

Det er mindre end halvdelen af den bonus, som han ville have kunnet fået, hvis samtlige hans mål var blevet nået.

Apples Tim Cook står for største fald i løn

Største fald i samlet løn

Ifølge Network World er omkring halvdelen af de undersøgte topchefer faldet i løn.

Størst lønfald ramte Apple-topchef Tim Cook, der i 2012 samlet modtog 23,5 millioner kroner.

Det er noget af et dyk i forhold til 2011, hvor Apple-topchefen i alt blev aflønnet med gigantiske 2,1 milliarder kroner. Heraf bestod størstedelen dog af en gigantisk tiltrædelsesgave.

Du kan læse mere om Tim Cooks aflønning her.

Også andre af de amerikanske topchefer er faldet grundigt i løn.

Heriblandt finder vi topchefen for Motorola Solutions, Greg Brown, hvis samlede lønpakke faldt med 65 procent til 'blot' 57 millioner kroner.

Også AMD-topchef Rory Read måtte i sit første fulde år som topchef finde sig i, at hans løn blev halveret til 41 millioner rkoner.

Steget ganske betragteligt

Andre topchefer er steget ganske betragteligt i løn.

De tæller blandt andre Michael Dell, hvis samlede løn blev næsten firedoblet til 90 millioner kroner.

Aktier og optioner står for 66 millioner kroner af hans samlede lønpakke, mens hans faste årsløn er på 5,5 millioner kroner.

Også Thorsten Heins, der sidste år blev udnævnt til topchef for BlackBerry, steg gevaldigt i løn.

Hans samlede pakke blev nemlig femdoblet til i alt 57 millioner kroner. Fast løn udgør heraf 3,7 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere