Artikel top billede

Apples topboss Tim Cook kan smile hele vejen til banken.

Apple-topchef den højst betalte direktør i verden

Siden Tim Cook overtog rorpinden hos Apple, er han blevet forgyldt med milliarder af kroner. Sidste år var han i særklasse den bedst betalte direktør.

Læs også:
Tim Cook er mere populær end Steve Jobs hos Apple

Apples Tim Cook: Her vil vi bruge 255 milliarder

Det går godt hos Apple.

Så godt, at selskabets direktør Tim Cook kan kalde sig den bedst betalte direktør i USA - og sandsynligvis på Jorden - med en årsløn på godt 2,1 milliarder kroner.

Det svarer til en timeløn på knap 240.000 kroner - døgnet rundt, hver eneste af årets 365 dage.

Det skriver New York Times.

Ekstra aktie-gevinst

Den amerikanske avis har med data fra executive-lønningsfirmaet Equilar, opgjort Tim Cooks 2011-årsindtægt med fem millioner kroner i løn, en bonus på fem millioner kroner, frynsegoder for 93.000 kroner samt en éngangsudbetaling af aktier for ikke mindre end 2,1 milliarder kroner.

Siden den vilde engangsudbetaling af de over to milliarder kroner til Tim Cook har Apples aktiekurs taget en sand himmelflugt, så aktieudbetalingen for nyligt ville være godt 3,5 milliarder kroner værd - svarende til en timeløn året rundt på 400.000 kroner.

Oracle-boss med i førerfelt

Med de svimlende beløb i Apple-bossens lønningspose er der langt ned til nummer to på direktørernes lønstige.

På en fjern andenplads kommer endnu en it-direktør, Oracles Larry Ellison, der i 2011 tjente cirka 450 millioner kroner, hvoraf den største andel blev hevet hjem i aktieoptioner.

Tredjepladsen over de bedst betalte direktører tilfalder Ronald B. Johnson fra beklædningsfirmaet J.C. Penney, som kunne skovle lige omkring 300 millioner kroner ind på bankkontoen.

Mere end hver fjerde af de 50 bedst betalte direktører hos amerikanske aktieselskaber, der figurerer på New York Times' liste, kommer fra it- og teleselskaber som IBM, Cisco, AMD og AT&T.

Læs også:
Tim Cook er mere populær end Steve Jobs hos Apple

Apples Tim Cook: Her vil vi bruge 255 milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere