Artikel top billede

Nye muligheder for tung grafik på virtuelle desktoppe

Det er muligt at arbejde gnidningsfrit med selv de helt grafik-tunge applikationer på virtuelle desktoppe.

Den grafiske performance på en virtuel desktop kan godt matche ydelsen på en fysisk computer.

Det hævder Gunnar Berger, der er research director hos Gartner, i et blogindlæg, hvor han fremlægger en række testresultater, der skal dokumentere påstanden.

"En af de ting, jeg har været optimistisk i forhold til, er at en virtuel desktop udført på den rette måde kan give en brugeroplevelse, der er lige så god eller bedre end en fysisk desktop," skriver han.

"Alt det, der sker inden for GPU'er, viser i virkeligheden, hvad jeg mener med dette," skriver han med henvisning til nye teknologier til GPU-virtualisering.

Herefter fremviser Gunnar Berger en række videoer, der viser, hvor meget der er sket over bare det seneste års tid. De sidste to videoer viser, hvordan de relativt tunge grafiske applikationer Solidworks og Starcraft 2 kører på VMware View 5.2.

"Det her er igen et eksperiment, men det er meget interessant at se, hvilken potentiale GPU'en har for at ændre VDI-landskabet," skriver Gartner-analytikeren, der anvender NVIDIA K2 på VMware View 5.2.

Den grafiske performance har ellers ofte været betegnet som en begrænsning ved de virtuelle desktoppe, og inden for de seneste par år har der været en del snak om, hvordan hele VDI-bølgen er ved at klinge af.

Forresters årlige undersøgelse blandt amerikanske og europæiske it-beslutningstagere viste et fald i VDI-interessen fra fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2012.

På spørgsmålet, om firmaet planlægger at tage VDI/hostet desktop virtualisering i brug, var der sket et fald fra 33 procent til 24 procent hos dem, der har en interesse, men ingen konkrete planer.

Samtidig var 37 procent af it-beslutningstagerne, der svarede, at de ingen interesse havde - i 2011 var det kun 29 procent, der havde det svar.

Vi har tidligere bragt en større test af både Citrix XenDesktop og VMware View, der er to af sværvægterne inden for desktop-virtualisering - se testen her.

Læs også:

It-chefernes VDI-iver klinger af: Har kig på noget andet

It-kaos: 5.100 virtuelle desktoppe hakker på andet år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere