Artikel top billede

Test: Gennemført lækker Android-tablet

Den nyeste udgave af Googles tablet-flagskib Nexus 7 er stadig en af de eneste Android tablets, vi er begejstrede for. Se her hvorfor.

Nexus 7 anden generation (2013)

Det er lidt over et år siden, at Google lancerede sin første Nexus-brandede tablet, kaldet Nexus 7.

Den lille enhed fik gode anmeldelser, også hos undertegnede, som kaldte den "en perfekt tablet nummer to". Nummer to, ikke fordi den var ringe. Tværtimod. For til prisen på 199 dollars var der ikke bedre tablets på markedet.

Men oplevelsen i Googles Play Store, som leverer de altafgørende apps, var bare for ujævn til, at den lille kraftige tablet kunne udleve sit fulde potentiale. For mens der er flere apps i Apples App Store, så er alle de nødvendige næsten uden undtagelse at finde i Googles Play butik - men udfordringen for Android-ejere er, at kvaliteten på mange af de tablet-rettede apps simpelthen er for ringe. Før som nu.

Så i sidste ende endte vi med at anbefale, at man købte en iPad først og en Nexus 7 som nummer to tablet - ikke mindst på grund af den handy størrelse.

Nu har Google imidlertid opdateret deres lille flagskib og er, stadig med Asus som producent, klar med en ny udgave.

"Alting suser hurtigt rundt i menuerne, indhold kopieres hurtigere via USB og hjemmesider loader hurtigere"

Helt ny model efter opdateringen

Ny er kodeordet i denne sammenhæng, for der er ikke meget af den ellers udmærkede gamle Nexus 7 tilbage - og det er faktisk godt.

Borte er nVidias Tegra 3 chipset, som var det ypperste i 2012 og i stedet ind med en Snapdragon S4 Pro model, som har sat yderligere skub på maskinen.

Selv om den første Nexus 7 ikke var langsom, kan opdateringen af processoren mærkes. Alting suser hurtigt rundt i menuerne, indhold kopieres hurtigere via USB og hjemmesider loader hurtigere.

Nexus 7 anden generation leverer derfor fortsat den nok bedste Android-tablet oplevelse, du kan få i dag - og er, på trods af den relativt lave pris, længder foran 90 procent af de øvrige Android-tablets.

Det skyldes ikke mindst, at du med Nexus-udgaver er sikret den rene udgave af Android-systemet og ikke risikerer, at producenten har stopfyldt enheden med mystisk software for lige at tjene et par dollar mere.

Konkurrent til iPad mini

Med den nye Nexus 7 har borte også taget den oprindelige lysstærke skærm med 1.280 x 800 pixels opløsning, og i stedet har Google og Asus installeret en ny skærm med en opløsning i 1.920 x 1.200 pixels.

Det er en opløsning, vi er begyndt at se på de bedste Android telefoner, men på en 7 tommer skærm kommer de mange pixels virkelig til deres ret. Vi testede skærmen med en række HD klip i 1080p optaget med et Canon 5D Mk II, og detaljerne stod virkeligt skarpt.

Samtidig kører skærmopløsningen i cirkler rundt om Apples iPad Mini som må nøjes med 1.024 x 768 pixels fordelt ud på en 7,9" skærm - i hvert fald indtil Apple lancerer den højopløselige retina skærm til iPad Mini, som rygterne taler om.

Men som det er lige nu, sætter skærmen på Nexus 7´s anden generation en høj standard for mini-tablets - og samtidig er den nye skærm meget lysstærk og gengiver farver virkeligt godt.

Slankere og mere elegant

Selve enheden er desuden slankere og mere elegant. Borte er den plastik-agtige grå kant, og i stedet går skærmen nu næsten helt ud til kanten.

Nexus 7 2013 er samtidig blevet en lille smule højere, men det er til at håndtere, selv når du holder enheden med én hånd. Det skyldes ikke mindst, at vægten i enheden er meget ligeligt fordelt mellem top og bund. Det gør også Nexus 7 nemmere at holde på, når du for eksempel bruger den som e-bogs-læser.

Den oprindelige Nexus 7 havde en lidt nubret gummioverflade, som måske gjorde den tykkere, men også gav dig et sikrere greb om enheden. Den bagside er desværre forsvundet til fordel for en også svagt gummiagtig, men glat overflade, som smyger sig om bagsiden og op om siderne.

Så alt i alt er Nexus 7 2013 en helt igennem lækker Android-baseret tablet i flot design og med nogle af mini-klassens bedste specifikationer.

Samtidig står modellen i skærende kontrast til nogle af de discount Android-tablets, som du kan købe i bygge- og supermarkeder til under 1.000 kroner - men som knapt er det værd.

I vores øjne kan den nyeste Nexus 7 sagtens konkurrere med en iPad mini, hvis du kan leve med, at Google Play store fortsat er mindre poleret end Apples App Store.

I sidste ende kommer sammenligningen med iPads mini dog til at afhænge af prisen på Nexus 7 2013, som i USA er gået en smule op. Med udgangspunkt i at prisen på den originale Nexus 7 med 32 gigabyte hukommelse lige nu ligger på ca. 1.700 kroner skal vi nok forvente at se den nyeste model til en pris på den anden side af 2.000 kroner. Men indtil videre er der hverken officielle priser eller lanceringsdatoer for Danmark endnu.

Se også: Computerworlds galleri af Nexus 7 2013 - sammenlignet med 2012-modellen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere