Artikel top billede

Dansk direktør: Derfor har vi solgt e-conomic

Interview: Egentlig skulle danske E-conomic slet ikke sælges. Men så kom der en henvendelse fra en rig kapitalfond. Læs topchef Torben Frigaard Rasmussens forklaring på stor-salget af den danske it-succes.

Interview: Firmaet bag det danske cloud-baserede regnskabssystem e-conomic er i dag blevet solgt til den internationale investeringsfond HgCapital.

Det salg er kommet i stand, fordi virksomheden vil være større på det globale marked. 

Der var egentlig slet ikke planer om et salg lige nu, men tilbuddet fra HgCapital viste sig at være det helt rigtige.

"Vi fik en henvendelse HgCapital først på året, hvor de havde spottet os. Vi har femdobbelt forretningen i løbet af de sidste fem år, og derved blevet interessante for blandt andet HgCapital," fortæller administrerende direktør i e-conomic, Torben Frigaard Rasmussen.

"På daværende tidspunkt gik vi egentlig ikke i salgstanker, men interessen fra HgCapital viste sig at være vedholdende, og vi fik lært dem at kende. Efter et par måneder med forhandlinger frem og tilbage nåede vi frem til et resultat, som ejerne af e-conomic fandt spændende, og så faldt handelen på plads," fortæller han til Computerworld. 

Win-win

En af begrundelserne for at salget faldt på plads er, at intentionerne for fremtiden i begge virksomheder matcher godt. 

"I HgCapital er de specialister indenfor vores område, og derfor mener vi i ledergruppen, at et samarbejde kan give ny inspiration og et internationalt netværk, som vi kan få stor gavn af."

Investeringsfond klinger lidt af tilpasning og videresalg. Er det en del af planen?

"Det er sikkert gode grunde til, at nogle frygter kapitalfonde, men det er ikke planen her. Vores aftale handler om at skabe ny vækst til e-conomic. Vi er allerede i gang med arbejdet omkring partnerskaber og opkøb, der kan understøtte vores virksomhed."

Bliver i Danmark

Forsvinder virksomheden og arbejdspladserne fra København, hvor i er nu?

"Nej, vores ansatte bliver. Intentionen er at investere i international vækst, men med hovedkvarter i Danmark. Vi har netop skrevet under på et nyt lejemål på næsten 5.000 kvadratmeter, som vi flytter ind i til maj. Så i stedet for de nuværende 140 medarbejdere, som vi er nu, får vi plads til 280 personer. Det bliver således mulighed for en solid vækst," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Hvor meget er selskabet blevet solgt for?

"Det er jeg blevet bedt om ikke at udtale mig om."

Firmaets regnskabs-software henvender sig primært til små og mellemstore virksomheder.

E-conomic har flere end 167.000 virksomhedskunder og 5.200 bogholdere og revisorer tilknyttet.

læs også:
Dansk it-firma solgt til international kapitalfond




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere