Artikel top billede

Bookmaker: Her er Steve Ballmers afløser i Microsoft

En populær bettingside har nu sat odds på, hvem der bliver den næste administrerende direktør i Microsoft. Og faktisk er det slet ikke noget dårligt bud på Steve Ballmers afløser.

Efter nyheden om Steve Ballmers kommende exit fra Microsoft i fredags ramte nyhedsstrømmen, har der været masser af spekulationer om, hvem afløseren kan blive.

Blandt de navne, som vi selv har bragt på bane her på Computerworld, er de interne kandidater Kevin Turner og Julie Larson-Green og en ekstern kandidat i form af Stephen Elop, der er direktør i Nokia.  

Og skal man tro en bookmakers vurdering, bliver det sidstnævnte, der snart kan forlade Espoo i Finland, hvor Nokia har hovedsæde, og i stedet sætte sig i direktørstolen i Redmond.

Hos Ladbrokes giver Stephen Elop som direktør i Microsoft således kun pengene fem gange igen.

Til sammenligning giver Kevin Turner pengene seks gange igen, og Julie Larson-Green giver indsatsen otte gange igen.

Blandt de andre personer, der optræder på listen hos Ladbrokes, er Paul Maritz fra VMware og en intern kandidat som Kiril Tatarinov, der i dag har Stephen Elops gamle position i Microsoft. 

Apples Tim Cook (som da også er et noget usandsynligt bud) giver pengene hele 100 gange igen hos Ladbrokes.

Derfor giver Stephen Elop god mening

Steve Ballmer er ikke den nemmeste direktør i verden at erstatte.

Han har været administrerende direktør i Microsoft siden januar 2000 og har været en del af Microsoft siden 1980, hvor han blev ansat af Bill Gates som blot nummer 30.

Canadieren Stephen Elop er dog heller ikke hvem som helst.

Han har snart været administrerende direktør i Nokia i tre år, og selv om Nokia fortsat må betegnes som et selskab i krise, må man huske på, at det var endnu mere i krise, før Elop trådte til.

Stephen Elop kom fra en stilling i Microsoft, hvor han blev ansat i 2008 som øverste chef for Microsofts Business Division.

Han gjorde det helt fornuftigt i den stilling og har bevaret det gode forhold til Microsoft med Nokias satsning på Windows Phone.

Da han allerede kender alt til Microsoft-koncernen, vil han relativt nemt kunne tage over efter Ballmer, selv om han kommer udefra.

Hvis man skal være rigtig spekulativ, kunne man måske endda forestille sig, at Microsoft ved samme lejlighed købte Nokia, så det blev til en mindre division i Microsoft.

Stephen Elop har tidligere været ansat i Juniper, Adobe og Macromedia. Han har en bachelor i computer engineering og ledelse fra McMaster University i Hamilton, Ontario.

Fødselsattesten hedder 31. december 1963 i Ancaster, Ontario, Canada.

Stephen Elop er måske slet ikke noget dårligt bud på en ny direktør i Microsoft.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere