Artikel top billede

Bardenfleth-selskab i clinch med konkursbo

En it-virksomhed med flere kendte it-ansigter i bestyrelsen kæmper i retten i Sønderborg imod et konkursbo. Et opkøb af en maratonsløbers it-firma er også under opsejlning.

Kurator i et konkursbo indstævnede oprindeligt it-selskabet Athenas It Group A/S ved retten i Sønderborg.

Striden handlede oprindeligt om en opsigelse af et lejemål mellem Ejendomsselskabet Søndergård Allé 4 ApS og it-virksomheden, hvor blandt andre den tidligere Microsoft-chef Jørgen Bardenfleth i dag sidder.

"Pr. 1. december 2011 udtrådte Athena, efter aftale med
udlejer, af den oprindelige lejekontrakt vedrørende
domicilet på Søndergård Allé i Vojens," skriver it-virksomheden i sit seneste regnskab.

Her fremgår det videre, at den samlede
betaling for udtrædelsen udgjorde 2,2 millioner danske kroner "som er fuldt udgiftsført i regnskabsåret 2011/12." 

"Som tidligere oplyst er udlejer, Ejendomsselskabet Søndergård Allé 4 ApS, efterfølgende blevet erklæret konkurs og konkursboets kurator anfægtede aftalens gyldighed," skriver selskabet om baggrunden for et rejst erstatningskrav.

Afsluttes i slutningen af 2013

Sagen forventede man i første omgang ville blive afsluttet i begyndelsen af 2013, men sådan skulle det ikke gå.

"Konkursboet har nu efter et salg af ejendommen accepteret
aftalens gyldighed, men har så ændret søgsmålet til
et krav om erstatning for værditab i forbindelse med
ejendomssalget," skriver Athena i regnskabet.

Ledelsen og virksomhedens rådgivere vurderer fortsat, at "Athena har handlet korrekt på alle områder, og at der
derfor ikke er noget grundlag for erstatning".

"Det forventes, at sagen endeligt afsluttes i slutningen af 2013," hedder tidshorisonten nu for det langstrakte retsopgør.

Endelig oplyser selskabet, at "Grundet sagens karakter er det ikke muligt at opgøre en eventuel erstatningssum".

I øvrigt landede Athena IT-Group A/S 2012/13-regnskabet en
omsætning på 47,3 millioner kroner mod 50,3 millioner kroner året før.

Til gengæld blev årets resultat 4,0 millioner kroner mod 2,9 millioner kroner i 2011/2012.

Ledelsen og ejerskab

Athenas er ikke en hvilken som helst it-virksomhed. For en stribe kendte it-ansigter sidder i bestyrelsen for selskabet.

Det drejer sig om Helge Munk, Stig Hølledig og altså Microsofts tidligere danske topchef Jørgen Bardenfleth, der er formand for IT-Branchen. 

Virksomhedens stifter og mangeårige direktør Peter Kroul fratrådte i marts 2013 sin stilling.

Af regnskabet kan man læse, at "virksomhedens
resultat er påvirket af fratrædelsesomkostningerne,
som alle er indeholdt i resultatet for 2012/13."

Konkret fremgår det, at posten "Fratrædelsesgodtgørelse, direktion" udgør 544.500 kroner, mens posten "Vederlag, fratrådt direktion" udgør 1.555.368 kroner.

Bag de selskaber, der ejer Athenas, står blandt andre Helge Munk, Erik Vesterris Stig Hølledig og administrerende direktør Jens Erik Thorndahl.

Ledelsen kan i øvrigt måske glæde sig over et snarligt opkøb - og er i det hele taget yderst tilfreds med virksomhedens resultater.

Køb af maratonsløbers it-firma

Af det seneste regnskab aflagt nogle uger siden fremgår det, at der er indført en bonusordning.

"Der er aftalt en bonusordning med ledelsen for resultatopnåelse og sikring i forbindelse med fusioner, salg og opkøb," står der i regnskabet.

Og forleden kunne man så læse i en børsmeddelelse fra Athena, at man faktisk står over for et muligt opkøb.

"Athena IT-Group A/S skal herved meddele, at der i dag er indgået en betinget aktieoverdragelsesaftale med SecureNetwork A/S vedrørende køb af selskabets aktier pr. 1. oktober 2013."

"Den endelige overdragelse er betinget af gennemførelsen af en tilfredsstillende due diligence," hedder det i meddelelsen, hvis afsender er bestyrelsesformand Helge Munk.

I øvrigt lader det til, at Athena overtager et firma med fart på. I hvert fald kan man læse i Børsen, at direktør Kenneth Demskov har løbet ikke mindre end ni maraton-løb.

Oplyser ikke prisen

Administrerende direktør Jens Erik Thorndahl fra Athenas oplyser i en mail til Computerworld, at selskabet ikke oplyser købsprisen.

Hvis man kigger i Athenas regnskab for et år siden, skrev ledelsen, at den "... havde fået forespørgsler fra en række aktører omkring en eventuel deltagelse i en konsolidering af branchen."

"Bestyrelsen for Athena sonderede disse muligheder, men afbrød dem, da det var bestyrelsens vurdering, at Athenas notering på First North lagde hindringer i vejen for at forfølge et eller flere af disse scenarier," skrev man dengang.

Nu ser det dog ud til, at et opkøb kan finde sted meget snart.

Direktør Jens Erik Thorndahl fra Athenas virker da også meget optimistisk på virksomhedens vegne.

"Vi er lige kommet med det bedste resultat i virksomhedens historie, og vi er i gang med at overtage en god og interessant virksomhed," udtaler han.

Han mener ikke, at sagen med kurator for konkursboet efter ejendomsselskabet er en nyhed, da det har stået i samtlige regnskabsmeddelelser siden slutningen af 2011.

Ville gerne afslutte sag

"Vi vil da gerne have afsluttet sagen med kurator for konkursboet, men det er ikke os, der ændrede søgsmålet, efter pludseligt at have accepteret gyldigheden af den indgåede aftale, lige inden sagen skulle for, og dermed tvang Retten i Sønderborg til at udsætte sagen."

"Vi mener fortsat som skrevet, at vi har handlet korrekt på alle måder, og at der derfor ikke er grundlag for erstatning," forklarer Jens Erik Thorndahl.

Selskabet vil udsende en børsmeddelelse, når sagen er afgjort ved retten i Sønderborg, oplyser direktøren.

Hos Athena, der er et hosting og it-outsourcing-firma, er Jørgen Bardenfleth lige indtrådt i bestyrelsen.

Han har derfor "absolut intet med den gamle uafsluttede sag" at gøre, pointerer CEO'en.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere