Artikel top billede

Uventet millionunderskud: Jeg har lavet noget lort

En finanskrise i kombination med en mislykket satsning på nye butikker udløser endnu et millionunderskud hos jysk it-købmand.

"Det er mig selv, der har lavet noget lort, og så må jeg jo også være klar til at betale prisen for det."

Sådan lyder den bramfri kommentar fra Svend-Aage Kjær, direktør i den sønderjyske it- og kontorforsyningskæde Kontor Syd, som for fjerde år i træk må lægge ryg til et underskud i milllionklassen.

Denne gang lyder underskuddet på 1,5 millioner kroner, og det bringer det samlede tab siden 2008 op på mere end 11 millioner kroner.

Perlerækken af røde tal er resultatet af en satsning på at ekspandere forretningen til en jysk/fynsk butikskæde, som blev sat i værk tilbage i 2008.

"Det var en strategisk satsning på det værst tænkelige tidspunkt"

Satsningen faldt bare sammen med starten på en nok så bekendt finanskrise, som sendte B2B-markdet i dybfryseren, samtidig med, at firmaet hver eneste måned hang på leje af butikker for hundredetusindevis kroner - butikker som bare aldrig fik nogle kunder.

"Det var en strategisk satsning på det værst tænkelige tidspunkt. Vi har været offensive i et marked, hvor det var umuligt at sælge sig ud af problemerne. Så i stedet har vi måttet kigge på vores omkostninger, hvor vi har samlet set har afskrevet for et sted mellem otte og ti millioner kroner. Havde vi ikke haft de afskrivninger, var vi kommet ud af det seneste år med et nulresultat," siger Svend-Aage Kjær.

I år skønner Svend-Aage Kjær dog "forsigtigt", at man ender med et plus på et par millioner ud af en samlet omsætning, som ifølge direktøren ligger tæt på 200 millioner kroner. Det betyder også, at man igen kan begynde at hyre folk ind til Kontor Syds i alt syv butikker, efter at man tidligere har måttet skille sig af med 12 nyansatte sælgere.

Trods tabene har Kontor Syd ifølge Svend-Aage Kjær ikke været i livsfare på noget tidspunkt.

"Jeg er gudskelov i den situation, at jeg har penge, jeg har kunnet skyde ind, så egenkapitalen er forblevet intakt. Driften er positiv, ligesom vi har haft plads til at foretage store investeringer i vores web-handel," lyder det fortrøstningsfuldt.

Læs også:

Kontor Syd slår pjalterne sammen med it-millionæren Per Erland

Svend-Aage Kjær hitter på Youtube




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere