Artikel top billede

Så længe skal du vente på NemID til digital post

Ventetiden på support for at få medarbejdersignatur til digital post stiger. Samtidig nærmer deadline sig for tilmeldingen til den nye digitale postkasse for virksomheder. Se her, hvor længe du kan regne med at vente på at få en signatur.

Supporten gløder, og printerne er på overarbejde hos NemID-leverandøren Nets.

Det skyldes, at deadline for tilmeldingen til digital post for virksomheder den 1. november nærmer sig med stormskridt, hvor medarbejdersignaturen er nøglen til at åbne den nye digitale postkasse.

I knap 200.000 virksomheder mangler man i skrivende stund at aktivere den digitale post, mens 315.000 selskaber ud af i alt godt 450.000 aktive virksomheder i Danmark har bestilt medarbejdersignaturen.

Kan tage over to uger

Kontorchef Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen oplyser til Computerworld, at lige nu ligger ventetiden på at få udstedt en medarbejdersignatur for næsten alle henvendelser på under fem dage. 

Ifølge aftalen med Nets kan 80 procent af tilfældene vente op til syv dage fra afsendelsen af medarbejdersignaturen.

Det vil sige, at der i spidsbelastningsperioder som den nuværende ifølge aftalen kan gå op til otte dage fra bestilling til modtagelsen af signaturen.

Op til 20 procent af virksomhederne kan ifølge Digitaliseringsstyrelsens aftale med Nets forvente ventetider på op til over to uger fra bestilling til modtagelse af medarbejdersignaturen - også kendt som NemID Erhverv.

Hvis man har tilmeldt sig digital post og medarbejdersignaturen inden 1. november, vil man ikke modtage digital post i den mellemliggende periode.

Support-beløb holder ikke

Nets oplyser til Computerworld, at den nuværende udfordring ikke ligger på bestillingen af medarbejdersignaturen, men derimod på supportdelen. 

Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen forklarer i den sammenhæng, at det afsatte beløb på tre millioner kroner til support vedrørende NemID til digital post ikke kommer til at holde.

"Lige nu er vi i forhandlinger om at få supporten til at køre så gnidningsløst som muligt, så Nets kan håndtere de mange kald, som kommer ind. Vi arbejder på at løse problemer med, at virksomhederne kan opleve ikke at kunne komme ind i kø-systemet på grund af travlhed," siger hun.

Hun ønsker grundet forhandlingssituationen med Nets ikke at oplyse, hvor meget Digitaliseringsstyrelsen forventer at ende med at betale for supporthenvendelserne til digital post, som koster styrelsen 75 kroner per henvendelse.

Samtidig indskyder hun, at Nets har opgraderet sin support til det dobbelte siden mandag, mens 10.000 danske virksomheder i disse dage dagligt tilmelder sig digital post.

Nets forklarer til Computerworld, at supporten er åben fra klokken 8.30 til klokken 20, hvor det er nemmest komme igennem efter klokken 16.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere