Artikel top billede

Google lukker supporten til udbredt Internet Explorer-version

Microsofts populære browser bliver droppet af Googles udvikler-team. Her er forklaringen og konsekvenserne for dig.

Google vil ikke længere understøtte Microsofts browser, Internet Explorer 9.

Det er et led i Googles politik om, at virksomheden kun vil gå to generationer tilbage i supporten af Internet Explorer (IE).

Eftersom version 11 er blevet lanceret i forbindelse med Microsofts store opdateringspakke i sidste måned, så glider IE9 altså ud i mørket, og den går i Google-udviklernes glemmebog.

I fremtiden vil Google kun fokusere indsatsen på IE10 og IE11.

Det skriver Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

"Googles test-plan er blevet justeret, så der ikke længere bliver testet eller udviklet til IE9, efter IE11 er blevet frigivet den 17. oktober," skriver Google i et blog-indlæg.

"Brugere, der anvender Gmail eller andre Google-tjenester fra en ikke-supporteret browser, vil i løbet af de næste uger få information om, hvordan de kan opgradere."

Mange danskere er berørt

Den beslutning berører faktisk en hel del danskere.

I følge Danske Medier Research ligger IE9 som nummer fire på listen over de mest anvendte browsere i Danmark med en andel på over otte procent.

Eftersom IE10 kræver Windows 7 eller derover, vil Vista- brugere blive sat uden for døren. Små seks procent af danskerne bruger Vista i dag.

I øvrigt sammen med XP-brugerne, der blev koblet fra sidste år, hvor IE8 blev droppet af Googles udviklings-team.

I praksis vil man dog stadig have adgang til Googles tjenester en rum tid endnu med de lidt ældre browsere, men Google vil altså ikke teste eller udvikle til de droppede versioner. Der er således ingen garantier for noget.

Vil du køre IE10 eller IE11, så skal du opgradere dit operativsystem til Windows 7 eller nyere.

Alternativt kan du beholde styesystemet og anvende en anden browser.

I sidste måned kom IE11 til Windows 8, og en version til Windows 7 er lige på trapperne.

Foreløbig finden den dog kun i Release Preview.

Læs også:
Guide: Sådan bruger du de nye funktioner i Windows 8.1




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere