Artikel top billede

Foto: Jolla.

Ny spændende Nokia-konkurrent fra telefonrebeller

Da Microsoft begyndte at lægge an på Nokia, underskrev en gruppe udviklere skilsmissepapirerne. Nu er de klar med deres første baby, der igen skal sætte Finland på telefonkortet.

Det finske firma Jolla, der er grundlagt af afhoppere fra Nokias telefonvirksomhed efter Microsofts tilnærmelser, er nu klar med den første telefon.

Jolla blev startet, da Stephen Elop overtog rorpinden og hurtigt derefter stoppede udviklingen af Nokias Linux-baserede styresystem MeeGo.

Systemet var ellers meget rost, og det skabte grundlaget i telefonen Nokia N9, der vandt flere priser, og den var meget populær, ikke mindst blandt udviklerne selv.

Læs også: Test: Nokia N9 er den lækreste mobil fra Finland i mange år

Nu er finnerne så klar med den første telefon, der på mange områder minder om N9.

Foto: Jolla.

Operativsystemet er blevet døbt Sailfish OS, og det bygger på Mer, en open source-distribution, der tjener opgaven som middleware til mobile enheder.

Sailfish OS kan afvikle apps, der er skrevet til Android, og derfor er der allerede tusindvis af programmer til den nye telefon.

Ifølge Mobilsiden.dk skal du væbne dig lidt med tålmodighed, hvis du vil have fingrene i en Jolla. Interessen har nemlig været overvældende, og den første produktion er allerede helt udsolgt via forudbestillinger.

Der er masser af videoer om telefonen her.

Læs også: Nokia er kongen af Windows Phone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere