Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Vil ikke til tops: Derfor gider it-folk ikke være CIO

Mange dygtige it-folk dropper planerne om at stige i graderne og blive CIO en dag. Se hvorfor de ikke gider være CIO her.

For lidt i løn. For lidt it. For lidt anerkendelse. For meget politik.

Sådan lyder nogle af grundene til, at relativt få it-folk har ambitioner om at blive CIO i en rundspørge til 489 it-professionelle, som amerikanske Computerworld har udarbejdet.

I undersøgelsen svarer hele 55 procent af de it-professionelle, at de ingen planer har om at gå efter en stilling som it-chef.

Det har blot 32 procent af de adspurgte, mens resten er ligeglade.

"Som CIO har man ikke mulighed for at arbejde med alt det fede, som it-folk så godt kan lide. Det handler mere om møder og budgetter og politik," lyder det fra en af de adspurgte it-folk.

Denne forklaring går igen i rundspørgen: It-folkene er som udgangspunkt begejstrede for teknologi, men ikke for budgetter, strategi-arbejde og lignende.

Og netop den slags bliver der mere og mere af i CIO-rollen, der er i fuld gang med at udvikle sig fra at være fokuseret på drift til at handle om arkitektur, forretnings-udvikling og den mest optimale sammensætning af mange forskellige former for it-systemer og platforme for netop dén pågældende virksomhed.

Spredes ud

Ifølge undersøgelsen skyldes den manglende lyst til at blive CIO også en mere praktisk grund: Mange af it-folkene arbejder nemlig slet ikke i en samlet it-afdeling, hvor det for nogle ville være naturligt at søge chef-stillingen.

I takt med at it flyder ud i organisationernes enkelte afdelinger, bliver flere og flere it-folk nemlig ansat i eksempelvis marketing- og logistik-funktioner.

Det betyder, at de it-professionelles karrierestige bliver mere 'vandret' med mange forskellige muligheder - og ikke lodret som tidligere, hvor den eneste vej var op med CIO-jobbet i toppen.

Hertil kommer, at mange it-professionelle kan se, at CIO-rollen ofte er den topstilling på C-niveau, der har mindst at skulle have sagt og slet ikke har den indflydelse, som de egentlig forventer af et job på C-niveau.

Til gengæld er arbejdstiden på niveau med andre topstillinger - det vil sige lang. Og det gider især mange unge it-professionelle ikke.

Dette kræver CIO-jobbet, som it-folkene (ofte) ikke kan

En anden ting er, at it-professionelle ofte er praktiske og løsnings-orienterede folk, der arbejder efter et fast defineret mål.

Det kan være svært at forene med de politiske aspekter i en CIO-stilling, hvor det kræver forhandlingsevner, bredt fokus og politisk fingerspitzgefuhl, hvis man vil fungere og have succes.

Mange veje ind og ud

Der findes ikke mange it-organisationer i dag, der ikke har kig på muligheden for at outsource it-services til eksterne leverandører.

Det betyder, at mange af de mere teknisk orienterede kedelpasser it-job forsvinder fra organisationerne, mens der bliver lagt mere vægt på forretnings-forståelsen og forståelsen for, hvordan it kan fremme forretningen og øge indtjeningen.

Alt i alt betyder denne udvikling, at der bliver sluset flere forskellige typer ind i it-afdelingerne, der ikke længere nødvendigvis alene er bemandet af hard core-it-folk.

Omvendt betyder det også, at der er flere aftagere af folk fra it-afdelingen, som nu i stigende omfang kan finde nye job i områder uden for hard core-it.

Har du ambitioner om at blive en CIO en dag? Giv dit besyv med i debatten herunder.

Læs også:

CIO'ens vigtigste opgave: Evnen til at sige nej, nixen og aldrig i livet

Fra dyr og tung til trimmet og slank: Her er erfaringerne fra de allerbedste it-afdelinger

Den sikre vej mod outsourcing-fiasko: Undgå disse udbredte brølere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere