Artikel top billede

Direktør Christian Andersen har som ambition at opbygge Nordens stærkeste Microsoft-konsulenthus.

Finsk Microsoft-hus æder dansk it-firma

Dansk Sharepoint-hus bliver del af finsk it-kæmpe med appetit på flere danske opkøb. Det udfordrer etablerede danske it-firmaer.

Det finske it-firma Innofactor Plc tager endnu et skridt ind på det danske marked og overtager den danske Sharepoint-specialist Enabling Group som led i en opkøbsstrategi, der skal gøre den finske koncern til Skandinaviens førende Microsoft-hus.

Med opkøbet udvider de finske ejere deres danske forretning yderligere, efter at man i fjor købte business intelligence-firmaet Bridge Consulting. Med 20 nye kolleger fra Enabling når Innofactor dermed op på at have godt 50 ansatte i Danmark. Tæller man det finske moderselskab med, kommer Innofactor op på omkring 400 medarbejdere.

"Vi har en vision om at ville være Skandinaviens største Microsoft konsulenthus. Derfor har vi valgt, at vores andet opkøb skulle være et Sharepoint-konsulenthus, fordi det supplerer business intelligence utroligt godt. Der er mange sammenfaldende opgaver med muligheder for at bygge videre på business intelligence og Sharepoint-løsninger," siger Innofactor danske direktør Christian Andersen.

"Med opkøbet af Enabling opnår vi en væsentlig styrkelse på det danske marked. Innofactors styrke indenfor business intelligence kombineret med Enablings høje kompetenceniveau på SharePoint udgør et perfekt match, ikke mindst i forhold til vores fælles kunder," siger han.

De nye finske ejere betaler de fem partnere i Enabling tæt på 12 millioner kroner for overtagelsen. Men afhængig af Enablings indtjening til næste år kan beløbet vokse til maksimalt 30 millioner kroner, fortæller Christian Andersen.

Varsler nye opkøb

Innofactor har sat sig som mål,at at man i 2016 skal have udvidet forretningen til 200 ansatte, og Christian Andersen erkender, at Innofactors offensiv også er en udfordring af etablerede danske Microsoft-partnere som Proactive og især Netcompany.

"Man kan godt se det som en start på en udfordring af Netcompany, selvom vi ikke når dem til skuldrene endnu," siger Christian Andersen.

Innofactors ambitioner på det danske marked skal både nås gennem organisk vækst og yderligere opkøb. Ifølge Christian Andersen har Innofactor allerede flere mulige kandidater i kikkerten, og man forventer at kunne købe yderligere op i Danmark i løbet af 2014.

"Vi har en short-list på 20-25 virksomheder, som kunne være interessante. De fordeler sig bredt indenfor cloud, mobility, business intelligence og Sharepoint, og der er allerede en tæt dialog med en tre-fire interessante opkøbsemner," siger Christian Andersen.

Læs også:

Her er Microsofts bedste partnere i 2012

Veteran bag danske Enablings opstart i Stockholm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere