Artikel top billede

CSC banker benhårde konkurrenter med it-løsning til hele Danmark

Den amerikanske it-gigant CSC har sat sig på en landsdækkende sygesikrings-løsning, der skal bruges i kommuner og regioner, når 11.500 læger, tandlæger og psykologer sender regninger til det offentlige.

Sygesikrings-systemet Praksys til opsamling af oplysninger ude hos godt 11.500 læger, speciallæger og tandlæger i Danmark har it-selskabet CSC Scandihealth sat sig på.

Det fremgår af en pressemeddelelse hos Region Hovedstaden, som er tovholder på projektet.

Den nylige sejr til CSC Scandihealth er sikret efter en prækvalifikationsrunde mod Systematic med Rehfeldt og TDC Hosting som underleverandører og Atos, der stillede op med SAP som underleverandør.

Forinden havde de tre selskaber distanceret it-kæmper som NNIT, CGI, Netcompany, KMD, Capgemini og Steria.

Sejren til CSC-selskabet betyder samtidig, at Systematic indkasserer sin anden syngende finale-lussing på kort tid, da det aarhusianske it-selskab for nylig havde kæmpet sig frem i finalen på den store sundhedsplatform, som skal benyttes i Region H og i Region Sjælland.

Det kan du læse mere om her.

Vil lette administrationen

CSC Scandihealth skal med udbudssejren levere det administrative it-system til blandt andet afregninger, planlægning og opsamling af data, som skal erstatte den nuværende sygesikringsløsning, Notus Suite.

Den kommende Praksys-platform opsamler således regninger og andre informationer ude hos godt 11.500 læger, psykologer og andre behandlere med et såkaldt ydernummer i alle landets fem regioner og 98 kommuner.

Notus Suite kommer for øvrigt også fra CSC. 

Også borgernes selvbetjenings-valg af blandt andet læge og bestilling af sundhedskort vil blive integreret i den kommende Praksys-platform, hvilket dermed letter kommunernes administration på disse områder, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Det er regionerne og kommunernes it-selskab Kombit, der på vegne af landets 98 kommuner har stået for udbuddet, som er et de første tværoffentlige it-projekter i Danmark.

Parterne har dog ikke underskrevet kontrakten endnu, da der lige nu er indledt en 10 dages stand still-periode.

Kontraktsummen i udbuddet til de tusindvis af praktiserende læger i hele landet er endnu ikke oplyst.

Du kan læse mere om Praksys-systemet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere