Skuffet taber af milliardudbud: Vi brugte 50 mand

Taberen af milliardudbud er skuffet over nederlag, der lugter af "politisk skifte". Samtidig ærgrer en offentlig kunde sig over afgørelsen.

"Vi er ærgerlige, og vi er skuffede."

Sådan lyder det fra en af taberne i det store milliardudbud på EPJ-system til Region Hovedstaden og Region Sjælland, administrerende direktør Michael Holm fra Systematic.

"Det vil vi slet ikke lægge skjul på, og nu skal vi slikke sårene," udtaler koncernchefen i en meddelelse oven på regionernes afgørelse i fredags.

Her valgte regionerne i stedet amerikanske Epic og NNIT - og vragede altså tilbuddene fra Systematic/IBM og CGI/Cerner.

Faktisk er der tale om et gigant-udbud, hvilket Michael Holm også kommer lidt ind på.

"I over et år har vi i samarbejde med IBM og vores underleverandører haft mere end 50 medarbejdere til at arbejde på tilbuddet til Region Hovedstaden og Region Sjælland," udtaler han.

Men alligevel glippede det.

Nu vil selskabet analysere årsagerne til, "at vores foreslåede løsning, hvis kerne er velfungerende i Region Midtjylland, ikke var det rigtige udgangspunkt for Region Hovedstaden og Region Sjælland."

Opsigtsvækkende region-melding
I meddelsen fra Systematic optræder, lidt overraskende, en direktør fra en helt tredje region - nemlig Region Midtjylland.

Under mellemrubrikken "Intet kursskifte hos Region Midtjylland" står sundhedsdirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland citeret for følgende:

"Region Midtjylland er ærgerlig over, at Region Hovedstaden og Region Sjælland fravælger et dansk samarbejde regionerne imellem om at videreudvikle en fælles sundhedsplatform, som Region Midtjylland har været med til at lægge grundstenen for."

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra sundhedsdirektøren. En kommentar der unægtelig virker noget opsigtsvækkende, da det i hvert fald er yderst sjældent, at offentlige myndigheder kritiserer andre myndigheders valg efter udbud.

I øvrigt inden kontrakten er endeligt underskrevet, hvilket sker den 20. december 2013.

Indikerer politisk skifte
Systematic lader forstå, at afgørelsen lugter af politik.

"Valget af en amerikansk løsning indikerer et politisk skifte inden for dansk sundheds-it," hedder det i meddelelsen.

"Vi synes, at valget af en udenlandsk leverandør af Østdanmarks nye sundhedsplatform er ekstremt ærgerligt for udviklingsmulighederne for danske sundheds-it-virksomheder og dermed for dansk erhvervsliv og dansk økonomi," udtaler Michael Holm.

Læs også:

Her er vinderen af dansk milliardudbud


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.