Artikel top billede

Skuffet taber af milliardudbud: Vi brugte 50 mand

Taberen af milliardudbud er skuffet over nederlag, der lugter af "politisk skifte". Samtidig ærgrer en offentlig kunde sig over afgørelsen.

"Vi er ærgerlige, og vi er skuffede."

Sådan lyder det fra en af taberne i det store milliardudbud på EPJ-system til Region Hovedstaden og Region Sjælland, administrerende direktør Michael Holm fra Systematic.

"Det vil vi slet ikke lægge skjul på, og nu skal vi slikke sårene," udtaler koncernchefen i en meddelelse oven på regionernes afgørelse i fredags.

Her valgte regionerne i stedet amerikanske Epic og NNIT - og vragede altså tilbuddene fra Systematic/IBM og CGI/Cerner.

Faktisk er der tale om et gigant-udbud, hvilket Michael Holm også kommer lidt ind på.

"I over et år har vi i samarbejde med IBM og vores underleverandører haft mere end 50 medarbejdere til at arbejde på tilbuddet til Region Hovedstaden og Region Sjælland," udtaler han.

Men alligevel glippede det.

Nu vil selskabet analysere årsagerne til, "at vores foreslåede løsning, hvis kerne er velfungerende i Region Midtjylland, ikke var det rigtige udgangspunkt for Region Hovedstaden og Region Sjælland."

Opsigtsvækkende region-melding

I meddelsen fra Systematic optræder, lidt overraskende, en direktør fra en helt tredje region - nemlig Region Midtjylland.

Under mellemrubrikken "Intet kursskifte hos Region Midtjylland" står sundhedsdirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland citeret for følgende:

"Region Midtjylland er ærgerlig over, at Region Hovedstaden og Region Sjælland fravælger et dansk samarbejde regionerne imellem om at videreudvikle en fælles sundhedsplatform, som Region Midtjylland har været med til at lægge grundstenen for."

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra sundhedsdirektøren. En kommentar der unægtelig virker noget opsigtsvækkende, da det i hvert fald er yderst sjældent, at offentlige myndigheder kritiserer andre myndigheders valg efter udbud.

I øvrigt inden kontrakten er endeligt underskrevet, hvilket sker den 20. december 2013.

Indikerer politisk skifte

Systematic lader forstå, at afgørelsen lugter af politik.

"Valget af en amerikansk løsning indikerer et politisk skifte inden for dansk sundheds-it," hedder det i meddelelsen.

"Vi synes, at valget af en udenlandsk leverandør af Østdanmarks nye sundhedsplatform er ekstremt ærgerligt for udviklingsmulighederne for danske sundheds-it-virksomheder og dermed for dansk erhvervsliv og dansk økonomi," udtaler Michael Holm.

Læs også:

Her er vinderen af dansk milliardudbud
IT-JOB

Sentia Denmark A/S

Cloud Architect

Aller Media A/S

Full Stack Web Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

MDM Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital