Artikel top billede

Skuffet taber af milliardudbud: Vi brugte 50 mand

Taberen af milliardudbud er skuffet over nederlag, der lugter af "politisk skifte". Samtidig ærgrer en offentlig kunde sig over afgørelsen.

"Vi er ærgerlige, og vi er skuffede."

Sådan lyder det fra en af taberne i det store milliardudbud på EPJ-system til Region Hovedstaden og Region Sjælland, administrerende direktør Michael Holm fra Systematic.

"Det vil vi slet ikke lægge skjul på, og nu skal vi slikke sårene," udtaler koncernchefen i en meddelelse oven på regionernes afgørelse i fredags.

Her valgte regionerne i stedet amerikanske Epic og NNIT - og vragede altså tilbuddene fra Systematic/IBM og CGI/Cerner.

Faktisk er der tale om et gigant-udbud, hvilket Michael Holm også kommer lidt ind på.

"I over et år har vi i samarbejde med IBM og vores underleverandører haft mere end 50 medarbejdere til at arbejde på tilbuddet til Region Hovedstaden og Region Sjælland," udtaler han.

Men alligevel glippede det.

Nu vil selskabet analysere årsagerne til, "at vores foreslåede løsning, hvis kerne er velfungerende i Region Midtjylland, ikke var det rigtige udgangspunkt for Region Hovedstaden og Region Sjælland."

Opsigtsvækkende region-melding

I meddelsen fra Systematic optræder, lidt overraskende, en direktør fra en helt tredje region - nemlig Region Midtjylland.

Under mellemrubrikken "Intet kursskifte hos Region Midtjylland" står sundhedsdirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland citeret for følgende:

"Region Midtjylland er ærgerlig over, at Region Hovedstaden og Region Sjælland fravælger et dansk samarbejde regionerne imellem om at videreudvikle en fælles sundhedsplatform, som Region Midtjylland har været med til at lægge grundstenen for."

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra sundhedsdirektøren. En kommentar der unægtelig virker noget opsigtsvækkende, da det i hvert fald er yderst sjældent, at offentlige myndigheder kritiserer andre myndigheders valg efter udbud.

I øvrigt inden kontrakten er endeligt underskrevet, hvilket sker den 20. december 2013.

Indikerer politisk skifte

Systematic lader forstå, at afgørelsen lugter af politik.

"Valget af en amerikansk løsning indikerer et politisk skifte inden for dansk sundheds-it," hedder det i meddelelsen.

"Vi synes, at valget af en udenlandsk leverandør af Østdanmarks nye sundhedsplatform er ekstremt ærgerligt for udviklingsmulighederne for danske sundheds-it-virksomheder og dermed for dansk erhvervsliv og dansk økonomi," udtaler Michael Holm.

Læs også:

Her er vinderen af dansk milliardudbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere