Artikel top billede

Smart Microsoft keyboard er din tablets oplagte og billige makker

Test: Wedge er en behagelig rejsekammerat - og til en særdeles skarp pris. Vi har testet det smarte tastatur.

Smart Microsoft keyboard er din tablets oplagte og billige makker

Kig på statistikken, kig på landets skrive-, sofa- og køkkenborde: Folk elsker deres mobile enheder. Og det er klart. For de er lette, de har lange batterilevetider og så er de til at betale.

Men hvem som helst, der har prøvet at tage en tablet med ud i verden - og så efterfølgende skullet skrive længere tekster - ved, at det er en plage. For tablets og telefoner er rigtigt gode at forbruge indhold på - og i de fleste tilfælde temmelig elendige at skabe indhold på.

Det er det problem, som gør, at Microsofts lækre Surface-familie med de tilhørende keyboards er et interessant alternativ. For af og til vil man gerne have tablettens fordele og den bærbares nemme input.

Derfor findes der tastaturer i alle afskygninger til mobile enheder. Nogle af dem gode (Apples og Logitechs skal begge fremhæves her), men de kræver alle, at den mobile enhed kommer med en eller anden form for stand, så du kan arbejde med den.

Det er her, Microsofts Wedge Keyboard skiller sig ud. For med i pakken er der på samme tid et keyboard, et beskyttelsescover og en holder.

Bluetooth og skandinaviske taster

Keyboardet er Bluetooth-baseret og kører på 2 AAA-batterier (med i pakken) og har taster, inklusiv de skandinaviske, som godt nok sidder tæt sammen - men som samtidig er væsentligt nemmere at betjene end et softkeyboard på skærmen.

Vandringen på tasterne er også gode og ens over hele keyboardets flade - her er ikke noget med, at nogle af dem i midten er blødere end andre. I det hele taget er tastaturet solidt og til at arbejde på, ikke mindst på grund af den helstøbte alubund.

Den solide konstruktion gør, at Wedge kravler op på 410 gram med batterier og cover, mens tastaturet alene vejer 225 gram på redaktionens vægt. Ikke noget som vil vride din skulder af led, men det tæller alt sammen, når tasken skal pakkes.

Bagsiden er i øvrigt udstyret med skridsikkert gummi, som sammen med vægten gør, at Wedge ikke skøjter rundt som en nybegynder på sommerdæk i årets første snevejr.

Halv pris af konkurrenterne

På grund af størrelsen på blot 25,6 x 10 centimeter er det dog svært at få mere end fire fingre i spil af gangen, så den dedikerede ti-finger skribent skal ikke regne med at kunne overføre sit virtuose fingerspil til Wedge uden problemer.

Type-keyboardet til Microsofts Surface-modeller og Apples Bluetooth er stadig en lidt bedre tasteløsning. Men Wedge kan lidt mere.

For når du ikke bruger tastaturet, og det skal ned i tasken, kan tastaturet dækkes af et tykt gummicover, som beskytter tasterne. Samtidig gør coveret, at tastaturet automatisk slukker, når det er monteret.

Men samtidig kan coveret, når du skal skrive, tages af og foldes på midten, så det danner en stand for din tablet eller telefon. Og kombinationen af coverets vægt og skridsikre gummioverflade gør, at din tablet eller mobiltelefon står overraskende godt fast - uanset størrelse.

Virker godt med Windows 8 [b]og iOS7 - og ok med Android 
[/b]Vi har testet med en Dell Venue 8 Pro tablet med Windows 8, som med sin lave vægt og lange batterilevetid er en god makker for Wedge-keyboardet. Og mens du kan bruge Wedge sammen med både iOS og Android, bare der er Bluetooth-forbindelse, så er de fleste specialtaster på keyboardet rettet mod Windows 8.

På en Android (Sony Tablet Z) fik vi dog volumenknapperne samt play/pause til at virke. Til gengæld kunne vi ikke umiddelbart få de danske tegn til at dukke op, et problem vi har oplevet med andre Android-enheder.

En test med iPhone 5S med iOS7 gik også uden problemer. Igen virkede både volumen og play/pause - og her var der ingen problemer med de danske tegn.

Kan du derfor leve uden diverse dedikerede genveje til de enkelte enheder, Windows 8 undtaget, er Wedge et solidt alternativ til at trykke løs på skærmen. Samtidig er prisen på under 400 kroner næsten halvdelen af en række andre kvalitets keyboards til mobile enheder.

Besværligt at skifte mellem enheder

Skifter du ofte mellem flere enheder, kan metoden med at skulle parre med hver enhed hver gang dog være besværlig. Logitech har løst det ved at have et tastatur, kaldet K810, med hukommelse for op til tre enheder, du nemt kan skifte imellem - men med Wedge skal du fortsat parre med hver ny enheder, før du kan taste løs.

Samtidig byder K810 også på baggrundsbelyste taster, men er til gengæld noget større, uden cover/holder og sælges til en pris, som er mere end dobbelt så høj som Microsoft Wedge.

Med en pris på under 400 kroner og med sit smarte cover og sin alsidighed er Wedge derfor en spændende rejsekammerat, uanset om du skal skrive rapporter fra det mobile kontor eller rejsebreve fra charterferien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere