Artikel top billede

Så populær er Netflix: Tæsker konkurrenter og danske tv-kanaler

Netflix har fuldkommen knust konkurrenterne, og streamingtjenesten er endda mere populær end flere danske tv-kanaler. Se her hvem der får tæsk.

I efteråret 2012 blev den store streamingkamp indledt, da Netflix sammen med HBO Nordic iførte sig boksehandsker og stormede ind på det danske marked.

Nu skulle de indgroede tv-vaner ændres, og de amerikanske tjenester tørnede sammen med nystartede YouBio fra YouSee og etablerede ViaPlay fra ViaSat.

I dag er der ingen tvivl om, hvem der kan række armene mod himlen, og hvem som ligger knust tilbage på kanvassen med blodnæse og blå øjne.

Netflix har nemlig knockoutet alle modstandere og indtager en suveræn førsteplads, når det gælder om at være danskernes foretrukne streamingtjeneste.

Ifølge en rapport fra DR Medieforskning har 19 procent af de danske hjem i dag et abonnement på den amerikanske tjeneste.

Med andre ord er der omkring 450.000 husstande, som streamer film og tv-serier som "Breaking Bad" og "House of Cards".

Netflix' værste konkurrent er i øjeblikket ViaPlay, som seks procent benytter sig af.

YouBio følger efter med blot tre procent, mens HBO Nordic næsten ikke er til at få øje på. Kun en procent af de danske hjem benytter denne tjeneste, som ellers var yderst selvsikker før lanceringen i 2012.

Her blev det meldt ud, at tjenesten ville virke på de fleste online-platforme lige fra smartv til spilbokse og smartphones.

Men flere forsinkelser, tekniske koks og en nonchalant pr-strategi resulterede i, at HBO Nordic blev mødt af rasende og frustrerede brugere, der havde store forventninger, som på ingen måde blev indfriet.

Tallene fra DR Medieforskning afslører, at interessen for HBO Nordic er forsvundet, og der ikke bliver kastet mange penge efter abonnementer.

Modsat gik Netflix' introduktion på de danske marked stort set uden problemer, og allerede fra dag et virkede tjenesten på en lang række af det udstyr, som allerede var i hjemmene lige fra tablet-pc'er til mobiler og konsoller.

Større end TV 2 News og Kanal 5

Rapporten fra DR Medieforskning viser også, at Netflix - målt på seerminutter - er den sjette mest sete tv-kanal i Danmark.

Den er blandt andet mere populær end TV 2 News og Kanal 5, mens Netflix ikke kan slå mastodonter som DR og TV 2.

Alligevel er det overraskende, at streamingtjenesten er så populær efter blot lidt over et år i Danmark:

"Netflix' udbredelse er bemærkelsesværdig i betragtning af, at hver enkelt husstand skal tage stilling til, om man vil betale for tjenesten. De fleste traditionelle tv-kanaler er godt hjulpet af at indgå i de store distributørers tv-pakker og kan da også ses i langt flere husstande," står der i rapporten.

DR Medieforskning konkluderer desuden, at Netflix' voldsomme vækst det seneste år er ved at tage af, og at den nu foregår i et mere moderat tempo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere