Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Ingen grund til uro over spionage-mistanke

Der er ingen grund til uro, selv om amerikanerne måske har installeret bagdøre på massevis af grej fra TDC's nye top-leverandør, mener TDC. Se her hvorfor.

Der er ingen grund til uro.

Sådan lyder det fra TDC, efter det er kommet frem, at det amerikanske overvågnings-agentur NSA siden 2007 har arbejdet på at installere spionage-bagdøre i netværks-udstyr fra Huawei.

Det kan du læse mere om her: Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør

Huawei er netop gået i gang med at installere netværksudstyr for fire milliarder kroner for TDC i det, som selskabet mener bliver Danmarks bedste mobilnetværk.

Det kan du læse mere om her: Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk

"De nye oplysninger er ikke noget, som gør os specielt bekymrede, og der er overhovedet ingen grund til uro," siger Ib Konrad Jensen, pressechef i TDC.

Eksperter er på sagen

Ifølge ham skyldes det, at TDC gennem både kontraktforhandlinger og fortsat gennem kontraktforløbet rådfører sig grundigt med Center for Cybersikkerhed, der ifølge Ib Konrad Jensen er Danmarks største sagkundskab på området.

"Alt udstyret bliver sikkerhedsgodkendt efter den standard, som blandt andet også anvendes i Storbritannien. Vi har ikke set nogen indikationer på, at der skulle være nogen som helst form for trusler mod os eller vores kunder," siger han.

Ganske vist er hele ideen med NSA's bagdøre, at de er usynlige, så den amerikanske efterretningstjeneste kan spionere i ro og mag.

Kan man forestille sig, at der er bagdøre i TDC's nye netværk, selv om TDC ikke har opdaget det?

"Man kan jo forestille sig alt. Vi har ingen indikationer set på, at det skulle være tilfældet, og disse nye oplysninger er ikke noget, der får os til at ændre på noget," siger Ib Konrad Jensen.

Ifølge ham har TDC allerede indført en række sikkerhedsforanstaltninger, der skal dæmme op for mulige sikkerhedsbrister.

Han vil med henvisning til sikkerheds-riscisi dog ikke fortælle, præcist hvad TDC har gjort.

"Men der er altså ingen grund til uro. Overhovedet ikke," siger han.

Læs også:

Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør

Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere