Artikel top billede

Nu skruer Netflix priserne op

Med 48 millioner abonnenter på verdensplan er Netflix et fyrtårn i streaming-verdenen - og nu sættes prisen for tjenesten op.

Netflix varsler nu, at prisen vil stige for et abonnement på streamingtjenesten i USA. Det skriver flere amerikanske medier, herunder Engadget.com.

Prisstigningen vil være en til to dollar, cirka 5-10 kroner, men det kommer nuværende abonnenter ikke til at mærke lige med det samme.

De slipper nemlig foreløbig med at betale samme pris som hidtil, mens prisstigningen kun kommer til at ramme nye kunder.

Computerworld har været i kontakt med Netflix, men det har ikke været muligt at oplyst, om priserne også stiger for de danske abonnenter.

Mens amerikanerne i øjeblikket betaler 8 dollar, cirka 43 kroner, om måneden, betaler vi herhjemme 79 kroner.

Det er dog ikke helt det samme indhold, som er tilgængeligt, da rettighederne til streaming af film og tv-serier forhandles lokalt. Det betyder, at der er større udbud og nyere titler at vælge imellem på den amerikanske udgave af Netflix.

Moms-hammer til næste år

Selv om Netflix' prisregulering muligvis ikke rammer med det første herhjemme, kan det ikke udelukkes, at dankortet skal luftes lidt flittigere den kommende tid.

I øjeblikket behandler Folketinget et lovforslag, der næste år som en moms-hammer vil ramme flere virksomheder med adresse i eksempelvis Luxembourg, men som sælger varer eller ydelser i Danmark.

Virksomhederne skal - hvis lovforslaget endeligt godkendes - svare moms i det land, hvor køberen hører hjemme. Der er på nuværende tidspunkt bred opbakning i Folketinget til lovforslaget

I Danmark er der cirka 450.000 danske hustande, som har et abonnement hos Netflix. I USA er tallet 37,5 millioner, mens det samlet set på verdensplan er 48 millioner.

Læs også:

Test: Netflix, HBO Nordic, YouBio og ViaPlay - hvem vinder?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere