Artikel top billede

Netflix baner vej for streaming af tv-kanaler til danskerne

Netflix har gjort danskerne fortrolige med streaming. Det vil en ny tv-udbyder udnytte, og dansk forskning i streaming gør det muligt at følge Netflix' tekniske kvalitet helt til dørs.

Watz Me Now er navnet på det tre måneder gamle firma, som lægger sig lunt i slipstrømmen fra Netflix enorme popularitet og tilbyder streaming af tv på lige så enkle og gennemskuelige vilkår, som Netflix er blevet kendt for.

Samtidig mener Watz Me Now at tilbyde brugervenlighed og billedkvalitet, som sagtens tåler sammenligning med Netflix.

"Jeg har haft ideen om streaming af tv i noget tid, og i forsommeren mødte jeg så lidt tilfældigt nogle forskere fra Aalborg Universitet, som havde udviklet en løsning, der gjorde det muligt at streame tv i tilstrækkelig kvalitet, men ved ikke for høj bitrate," fortæller Lars Christiansen.

Han er den oprindelige stifter af Watz Me Now. Før da arbejde han i fem år som økonomichef hos tv-udbyderen Boxer. Nu driver han Watz Me Now sammen med Søren Bruun, som også har en fortid hos Boxer.

Samme teknik som YouTube

Folkene fra Aalborg Universitet har etableret virksomheden Mediathand ApS, som nu fungerer som underleverandør for Watz Me Now. Sammen har de to virksomheder udviklet platform, apps, design og brugerflade. Forhandlingerne med broadcasterne tager Watch Me Now sig af.

Teknikken benytter flere af de samme open source-teknologier, som Netflix og YouTube benytter.

Platformen bag løsningen er resultat af et forskningssamarbejde i et dansk platformsprojekt kaldet CAMMP under Højteknologifonden. Det kan man læse mere om her.

Netflix har banet vejen

Lars Christiansen er ikke i tvivl om, at Netflix' succes spiller en stor rolle og har banet vejen for streaming-tjenester i Danmark.

"Før da var der ingen almindelige forbrugere, der kendte til streaming."

Watz Me Now tilbyder blandt en grundpakke med 15 kanaler til 90 kroner om måneden. Som hos Netflix er første måned gratis. Der er intet startgebyr, ingen bindingsperiode og desuden mulighed for at vælge flere kanaler til for 20 kr. stykket. Foreløbig er udvalget dog ikke rasende stort, men flere er angiveligt på vej.

Indholdet streames via en almindelig internetforbindelse, og løsningen giver mulighed for at se det på mobile enheder, computer og selvfølgelig tv'et. Til sidstnævnte kræves et såkaldt HDMI-stik, som skal købes separat for 550 kroner.

Farvel til flow-tv

Langt hovedparten programmerne kan genstartes, og de fleste kanalers indhold sendt de seneste 48 timer kan man også finde og se. På den måde er Watz Me Now et ægte barn af tendensen til at forlade flow-tv's tyranni.

For at få billeder i bedste HD-kvalitet anbefaler Watz Me Now, at der er 5 Mbit/s til rådighed på din internetforbindelse. Det krav kan temmelig mange husstande opfylde - i hvert fald på papiret. I realiteten svinger de tilgængelige hastigheder, siger Lars Christiansen.

"Folk skal have samme billedkvalitet og brugeroplevelse hos os som hos Netflix. Jeg synes, vi er kommet godt på vej. Vores job er at levere et produkt, som fungerer trods de svingende hastigheder, og det er vores største opgave lige nu," siger han.

Ønsker sig flere danske kanaler

Watz Me Now har nu været i gang i knap tre måneder, og i følge Lars Christensen har et par tusinde benyttet tilbuddet om at prøve tjenesten gratis i en måned. Målet er, at mindst hver anden dansker skal kende firmaet inden årets udgang, så der er lagt i ovnen til et ordentligt trut i markedsføringstrompeten.

Lars Christensen ønsker sig desuden nogle flere danske kanaler.

"Vi kunne godt tænke os aftaler med TV 2 Networks og SBS - og selvfølgelig også med Viasat, men det er svært med Viasat, for de har jo egen distribution med Viaplay og er i øvrigt nok dem, der sammen med Netflix er lykkedes bedst med streamingtjenester i Danmark," siger han.

Endelig har Watz Me Now kig på at komme ud på nogle flere platforme. Chromecast og Xbox står på ønskelisten.

Computerworld er i færd med en test af løsningen.

Læs også:

Test: Netflix, HBO Nordic, YouBio og ViaPlay - hvem vinder?

Anmeldelse: Genial streaming til dit fjernsyn - til en rørende pris




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere