Artikel top billede

Nu starter den vilde streaming-krig om dig for alvor

ComputerViews: Milliarder af kroner er på spil, når streaming-tjenester som Netflix, Viaplay, HBO og TV 2 Play kappes om dig som fremtidens tv-kunde.

ComputerViews: Video on demand er ikke noget nyt koncept.

Hvis du som forfatteren til denne artikel også stiftede bekendtskab med den slags web-tjenester lige efter årtusindskiftet, ved du dog også, at det dengang primært var en god idé på papiret - men ikke ret meget mere end det.

For ringe internetforbindelser og et ret begrænset indhold var nok de primære forklaringer.

Men dengang fandtes der heller ikke så mange all-you-can-see-løsninger a la Netflix, og en computer var fortsat en stor, grim klods, der stod på kontoret.

Men internettet blev hurtigere og hurtigere, og pludselig kostede 10 Mbit/s om måneden ikke mere end et par biograf-billetter med popcorn.

Vi fik alle en smartphone, tablet-pc'en buldrede ind i de danske hjem, apps blev en del af danskernes ordforråd, og flimmerkassen blev digital og forbundet til internettet.

Pludselig gav video on demand rigtig god mening for rigtig mange danskere.

Det er nok DR's online-tilbud og Netflix, der for alvor har fået hr. og fru Danmark til at se mulighederne i at se tv over nettet.

Men det er kun begyndelsen, for selv om on demand-konceptet har eksisteret i mange år, er det først nu, at det helt store gennembrud er en realitet.

Sådan er billedet i dag

Ifølge tal fra Kulturstyrelsen/TNS Gallup var YouTube i januar stadig den mest populære streaming-tjeneste herhjemme, da 39 procent af de danske husstande kunne svare, at den jævnligt bliver brugt.

Dernæst kommer DR med 23 procent og Netflix med 22 procent.

Viaplay bliver ifølge Kulturstyrelsens tal jævnligt brugt i syv procent af de danske husstande, hvilket også gælder TDC Play, mens tjenester som TV 2 Play og Youbio kommer lige efter på popularitets-skalaen.

"Tv som begreb er under forandring i disse år. De seneste år har budt på en kraftig stigning i udbuddet af tv eller tv-lignende indhold, der distribueres on demand via internettet til modtagelse på andre platforme end det traditionelle stue-tv: pc, tablets, smartphones og smart tv's med funktioner hentet fra de mobile enheder - internetadgang og apps," skriver Kulturstyrelsen i rapporten.

Det er i dag kun 42,9 procent af de adspurgte danskere, der siger, at de aldrig ser tv på internettet, mens resten gør det i varierende grad.

Selv om der endnu ikke er tale om nogen masseflugt fra de traditionelle måder at få et tv-fix på, er der ingen tvivl om tendensen:

"TV-seningen er de senere år i stigende omfang skiftet fra sening af flow-tv/lineært tv på det traditionelle stue-tv til sening on demand på andre platforme - pc, tablet og smartphone," slår Kulturstyrelsen fast i rapporten.

Derfor er du guld værd


I 2013 så danskerne ifølge Kulturstyrelsens rapport i gennemsnit fjernsyn tre timer dagligt.

Mange af os betaler gladeligt flere hundrede kroner om måneden for kabel-tv eller parabol-løsninger.

Lægger man dertil den tvungne medielicens, den voksende interesse for de nye streaming-løsninger og investeringerne i smart tv-fladskærme, tablets og Apple TV/Chromecast/WD TV-lignende løsninger, ja så har man en fornemmelse af de massive beløb, der er på spil i tv-industrien.

Og så har vi slet ikke nævnt reklame-omsætningen fra tv-kanalerne. 

Der er med andre ord milliarder af kroner på spil i en krig om tv-kunderne, der er en Hollywood-produktion værdig.

Hvad vælger du?

Det er derfor, at både nye og gamle indholdsleverandører står på spring til at kapre dig som kunde.   

Computerworld har i de seneste uger haft fokus på flere af de populære streaming-løsninger og kvaliteten af disse.

Vi har set på, hvordan man konkret får sit tv-indhold leveret i dag og i fremtiden. Skal det være ren kabel-tv eller måske med Netflix eller Viaplay som supplement?

Eller droppes den traditionelle løsning helt til fordel for et rent streaming-setup?

Vi har også talt med flere af streaming-leverandørerne, der nu kører det tunge skyts i stilling til den store streaming-krig.

Det er dig (og dine penge), der skal erobres.

Læs artiklerne her:

Farvel til dyrt kabel-tv - goddag til tre næsten perfekte apps

Læsernes mange tips: Sådan ser vi godt og billigt tv

"TV 2 Play: Cirka samme opløsning som en Commodore 64"

Efter voldsom streaming-kritik: Her er reaktionen fra TV 2 Play

Netflix versus internetoperatør: Hvem er skyld i ringe kvalitet

Netflix brokker sig: Denne operatør sløver dit video-signal

Viaplay-topchef vil kontrollere operatørers bredbånds-hastigheder

Viaplay i kamp mod Netflix: Sådan skal streaming-kunderne kapres

Med disse tre våben vil Viaplay slå Netflix




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere