Artikel top billede

Du kan blive medejer af næste generations betalingssystem

Et dansk firma kommer i oktober med en helt ny måde at håndtere betalingsstruktur på, og du kan blive medejer i foretagendet, som skal erstatte Dankortet.

Et firma i Randers vil revolutionere betalingssystemet, som vi kender det, og du kan blive medejer af systemet, der har fået navnet MEE.

MEE giver mulighed for at betale med mobiltelefonen på en enkel og hurtig måde overfor butikker og netshops via en gratis app.

Med danske ejere bliver MEE i første omgang testet i Danmark, hvor Randers - firmaets hjemby - bliver den første testby. Her vil byens knap 100.000 indbyggere kunne betale i 250 butikker med deres mobiltelefon fra starten af oktober måned.

"Lanceringen sker i samarbejde med handelslivet i Randers, blandt andre Randers Cityforening og Randers Storcenter, der begge ser store muligheder i systemet og mange fordele for byen, butikkerne og kunderne, ligesom det viser, at byen tør gå forrest. Pilotprojektet og introduktionen i Randers skal bane vejen for indtog i en række andre danske byer", fortæller Kim Vindberg-Larsen, der er opfinderen bag MEE.

Bliv medejer af MEE
Lidt utraditionelt tilbyder Kim Vindberg-Larsen og de andre hos HawkEYE Solutions ApS - firmaet bag MEE - at man kan købe sig ind i firmaet for at få indflydelse, og det gælder både privatpersoner, butikker, den finansielle sektor eller andre potentielle investorer.

"På den måde opbygger vi en unik ejerstruktur, samtidig med at vi får en række stærke ambassadører, der er med til at udbrede kendskabet til produktet," siger Kim Vindberg-Larsen.

"Samtidig bliver man del af en entreprenørvirksomhed, der er i en fantastisk udvikling. Vi lancerer et produkt, hvor potentialet er stort, og vi vil bruge de penge, der kommer ind fra salg af investeringsbeviser til at udnytte dette, herunder udvide vores markedsområde," tilføjer Kim Vinderg-Larsen.

Interessen ifølge opfinderen været overvældende, og der er på nuværende tidspunkt allerede solgt for mere end 500.000 kroner ud af en pulje på syv millioner kroner. Hvert investeringsbevis koster 1.000 kroner.

Stor opbakning

Betalingssystemet MEE har ifølge Kim Vindberg-Larsen allerede mødt stor opbakning fra blandt andet butikkerne i Randers, men også udenlandske virksomheder, banker og sågar lande har givet udtryk for, at randrusianerne har fundet noget helt specielt.

"Vi er ved at være i gode dialoger med mange forskellige partnere. Både i Danmark som for eksempel DanDomain og deres op imod 3.000 netbutikker, som vil få muligheden for at bruge MEE, og også i udlandet, hvor blandt andet Letland har taget kontakt til os," forklarer Kim Vindberg-Larsen.

Mobilbetaling er også ved at blive mere og mere udbredt. Mest kendt er nok MobilePay, som Danske Bank sendte på markedet i maj 2013, og som har op imod 1,2 millioner brugere.

Siden februar 2014 har det været muligt for butikker at bruge Mobile Pay som en betalingsløsning, hvilket over 800 butikker har gjort.

Læs også: Betal med MobilePay i Netto og Bilka

Læs også: 81 pengeinstitutter vil have Mobilepay ned med nakken

Læs også: Betal med Mobilepay i andre apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere