Artikel top billede

Foto: Den Blå Avis.

Microsoft: Cloud vil ændre den måde alle arbejder på - også i Microsoft

Cloud-teknologien vil totalt ændre den måde, du arbejder på. Det gælder også i Microsoft, hvor ændringerne er ved at slå igennem. Læs her hvad cloud betyder for fabrikken, der bygger løsningerne.

Cloud Masterclass-konferencen 2014: Det er blandt andet cloud-teknologiens skyld, at der i den senere tid er blevet skiftet ud i Microsofts top, senest med Steve Ballmers afgang fra bestyrelsen.

Ny teknologi har betydet, at der også skal nye lederegenskaber til, der ikke alene kan sælge, men også se firmaudviklingen mere agilt.

Arbejdsgangene på den store software-fabrik har nemlig ændret sig markant, efter at skyen har fået en fremtrædende rolle som distributør af kode og tjenester.

"I mit tidligere job handlede det om at bygge en software-version til et helt præcist tidspunkt. Det var som en månerejse, hvor der hele tiden var delmål op til en opsendelse på en bestemt dato," fortæller Quentin Clark, corporate vice president, Microsoft Business Solutions, da Computerworld møder ham på Cloud Masterclass-konferencen i København.

Han vurderer, at cloud-teknologien har været stærkt medvirkende til, at Microsoft i dag arbejder helt anderledes end for blot få år siden.

"Når vi udvikler cloud-tjenester, er der tale om en agil udvikling, hvor man kan udvikle lidt efter lidt, frigive et produkt og senere følge op med det næste. Det har helt ændret min egen hverdag, og det vil ændre Microsoft. Men det vil også ændre din arbejdsdag," siger han.

Han peger på, at cloud i kombination med mobile enheder er et paradigmeskift i form af, at alle arbejdspladser vil få analyser af alle deres arbejdsprocesser direkte i lommen. 

En medarbejder i en butik skal ikke længere spørge sin chef om, hvad han skal lave, eller logge sig ind på en computer for at følge salget.

"Det kommer direkte på en app, hvor tjenester i skyen allerede har analyseret på, hvad der er bedst for forretningen."

Det startede med en konsol

Microsoft er i dag dybt forankret i firmaets cloud-platform Azure, men det startede faktisk et sted, som Quentin Clark ikke havde forventet.

"Jeg har altid arbejdet med forretnings-software i Microsoft. Derfor kunne jeg ikke helt se fidusen, da Xbox blev introduceret. Men Live-miljøet har været en enorm driver for mit eget forretningsområde. På basis af det har vi bygget den nødvendige platform og opbygget erfaringer indenfor cloud. Vi byggede systemerne og rullede dem ud til massevis af brugere."

Han peger også på Bing som et eksempel.

"Bing er et af de største datasystemer på kloden. Det giver erfaringer at bygge sådan et."

Disse erfaringer har Microsoft i dag rykket over i forretningssegmentet. Senest med en CRM-løsning i skyen.

Så både gamere og mænd i jakkesæt har i dag glæde af Xboxens spilunivers, siger han.

ERP i skyen er på vej

Selv om der tales meget om sikkerhed og privacy i skyen, ser Microsoft-manden ikke begrænsninger for tjenesterne.

"ERP-løsninger i skyen ser jeg ikke som det store problem. Der er nogle tekniske udfordringer i forbindelse med eksempelvis platformslaget, men det skal nok blive løst."

Han mener ikke, at sikkerhed i sådanne core-systemer bør udgøre et problem.

"Det er langt lettere at hente følsomme oplysninger i et mail-system end i et ERP-system, selv om det er i skyen. Her tager leverandøren også ansvaret for udvikling og opdatering, hvilket er godt for sikkerheden."

Ifølge analysehuset IDC vil 58 procent af investeringerne i it frem til 2017 være baserede i cloud-teknologier, så tjenesterne har virkelig bidt sig fast.

Hvornår holder Microsoft op med at producere traditionel software?

"Det gør vi nok aldrig," griner han.

"Der vil altid være firmaer, der har behov for at have maskiner lokalt. Og så skal det også være muligt at vælge frit."

Læs også:
Her er de så: De 10 vigtigste it-trends for dig i 2014

Derfor ændrer cloud alt for dig som software-udvikler

Danske virksomheder klar til cloud: Dette vælger de




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere