Artikel top billede

Her er Googles nye post-drone - skal flyve pakker lige til din dør

Google er i fuld gang med at teste en post-drone, der skal kunne flyve pakker lige til dit dørtrin. Se video af dronen her.

Googles udviklingslaboratorium, Google X, barsler med en ny vild plan:

Selskabet er i gang med at udvikle en post-drone, der skal anvendes til at flyve pakker ud til kundernes dørtrin, så de ikke behøver vente i dagevis på at få leveret pakker med gående og kørende bude.

Dronen udspringer ifølge af Google X-projektet 'Project Wing.'

Den første prototype er en såkaldt 'flyvende vinge' med et vingefang på halvanden meter.

Prototypen har indtil videre fløjet testflyvninger med slik, hundefoder, kalve-vaccine, vand og forskellig elektronisk udstyr, der er blevet bragt ud til at to farme i Queensland i Australien.

Dronen er omkring 75 cm høj og har fire justerbare propeller, som anvendes til at styre og lande fartøjet. Pakkerne bliver placeret midt under vingen.

Flyvehøjden er mellem 40 meter og 60 meter, mens selve ruten skal udregnes ud fra en række hensyn til energi-forbrug, privacy for de underliggende ejendomme, støj-gener og sikkerhed, oplyser Google.

"Sevl-flyvende fartøjer kan give en helt ny tilgang til at flytte varer billigere, hurtigere, med mindre spild og mere miljøvenligt end i dag," lyder det fra Google.

Selskabet mener også, at dronen giver store muligheder for at få bragt eksempelvis batterier, medicin, hjerte-startere og lignende ud til katastrofe-områder eller til isolerede områder, som det ellers er svært at komme frem til.

Andre har lignende planer

Google-dronen kommer i kølvandet på lignende planer hos nogle af Googles konkurrenter.

Både Amazon og pizza-selsakbet Dominos Pizza har nemlig på samme måde tidligere testet udbringning med flyvende droner.

Du kan læse om Amazons planer her: Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen

Indtil videre er der dog forskellige juridiske udfordringer med at indføre lyn-levering med små-dronerne. Blandt frygter myndighederne de privacy-mæssige konsekvenser af at fylde luftrummet med massevis af private mini-droner, der drøner frem og tilbage.

Det kan du læse mere om her: Vil Google tage billeder med droner?

Ifølge Wall Street Journal overvejer de amerikanske luftfartsmyndigheder imidlertid at lempe reglerne.

Google forventer, at det fortsat vil tage flere år at udvikle en fungerende service med mange droner, der bringer mange pakker ud dagligt.

Du kan se Googles video af autralske farmere, der bestiller hundemad til levering med dronen her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere