Artikel top billede

Overblik: Her er specs på iPhone 6 - og ni andre smartphones

Apple har netop lanceret deres længe ventede iPhone 6. Vi har sammenlignet specifikationerne med ni andre high-end smartphones på markedet.

Med iPhone 6 er Apple igen med helt fremme i feltet for, hvordan smartphones skal se ud og agere.

To forskellige modeller blev lanceret i aftenens fremvisning, en 4,7" iPhone 6 og en 5,5" iPhone 6 Plus.

Begge kommer med en A8 Quadcore 64 bit processor, som lover 25 procent bedre ydeevne end iPhone 5 og et batteri, som når op på mellem 11 og 14 timers konstant videoafspilning. 

Samtidig lover Apple også, at LTE-båndbredderne bliver bedre supporteret. iPhonen har ofte fået tæsk i tests, når det handler om forbindelse på 3G og LTE.

Du kan læse mere om telefonen her.

Men Apple er langt fra det eneste firma, som producerer smartphones - og langtfra det eneste, som designer gode og imponerende telefoner.

Til årets IFA-messe i Berlin kom Samsung blandt andet med en nye Samsung Note 4-mobil, som ved første prøvekørsel absolut har et stort potentiale for at være en formidabel telefon - med en lige så stor skærm.

Samme asiatiske telegigant kommer også med en Samsung Alpha, som sammen med Note 4 er den første telefon, hvor den fesne plastik, som Samsung ellers har været så kendt - og hadet - for, er droppet til fordel for en flot og fast metalkant.

Samme model er også den første Samsungtelefon, som kommer med en imponerende octa-core af en processor. 

Også Sony kom ud med en ny "Z"-mobil til IFA-messen. Z3 kommer både i en standard-model i samme størrelse som sidste års Z2-model, men også i en mindre "compact"-model: Mindre skærm, men med en stadig tilsyneladende imponerende hardware. 

Et alternativ til de mange Androidtelefoner er Microsofts Windows Phones. Nokia Lumia 930 kiggede vi på tidligere på sommeren, og vi var meget tæt på at blive meget forelskede i modellen, som blandt andet fik roser for et udmærket kamera. 

Et alternativ i den anden ende af prisskalaen er enten Huawei's Ascend P7 eller OnePlus One. OnePlus One er klart en af årets bedste smartphones overhovedet, men et irriterende og ødelæggende "invite"-system gør det nærmest umuligt at købe telefonen, uden at man skal betale ekstra for at få en kode på E-bay - eller miste penge i forsøget. 

Huawei Ascend P7 derimod er billig, men absolut også en af de "mindre" flagskibstelefoner - både hvad angår brugeroplevelse og hardware. Det er en udmærket telefon, men der er også nogle kompromisser, som man må leve med.

Læs også: Stor guide: Her er de bedste smartphones på markedet