Artikel top billede

Tidligere KMD-boss skal sælge lønsystemer

Tidligere topchef i KMD, Lars Monrad-Gylling, skal være bestyrelsesformand i det succesfulde jyske it-firma Proløn. Der er et krav om voldsom vækst.

Kapitalfonden Maj Invest har allieret sig med KMD's tidligere topchef, Lars Monrad-Gylling, i en overtagelse af det jyske it-firma Proløn A/S.

Maj Invest overtager ifølge dagbladet Børsen 75 procent af selskabets aktier.

Samtidig bliver Monrad-Gylling ifølge avisen indsat som bestyrelsesformand i selskabet med en personlig aktiepost på beskedne to procent.

Den nye hovedaktionær vil desuden skifte ud på direktørposten, hvor den nuværende CEO, Jens Møldrup Jensen, trækker sig. De resterende 23 procent af selskabets aktier kommer til at ligge hos Proløns stiftere.

Proløn har omkring 20 medarbejdere, og selskabet leverer it-systemer til administration og udbetaling af løn.

Når Lars Monrad-Gylling træder ind i bestyrelseslokalet har han en ambitiøs fem års-plan under armen, som stiller krav om, at Proløn skal levere en årlig vækst på ti procent.

Partner i Maj Invest, Niels Toft, erkender overfor Børsen, at det er en ambitiøs plan. Især i betragtning af at markedet for lønsystemer de seneste år har ligget fladt.

Men han tror på, at Lars Monrad-Gylling med sin baggrund som topchef i KMD er den rigtige mand til at føre planen ud i livet.

"Vi har brug for at få folk ind med specialviden indenfor dette område, og her er Lars Monrad-Gylling oplagt," siger Niels Toft til avisen.

Lars Monrad-Gylling er enig i, at vækstkravet er højt sat, men mener, at målet er realistisk. Men det kræver, at Proløn øger salget ved at få fat på kunder i industrier, hvor man ikke er repræsenteret i dag.

"Ja, 10 procent (vækst, red.) er ambitiøst, men det mener jeg godt kan lade sig gøre," siger Lars Monrad-Gylling til Børsen.

Skal vækstplanerne i Proløn realiseres kan selskabet blandt andet ende i konkurrence med Lars Monrad-Gyllings gamle arbejdsplads. Det kan du læse mere om her.

Proløn er stiftet i 2001. Selskabet er hjemmehørende i Randers, og det har siden starten haft solide resultater med et overskud før skat i 2013 på godt 22 millioner kroner.

Læs også:

Lars Monrad-Gylling: Derfor stopper jeg i KMD nu

Opkøbt jysk succesfirma vil satse på to it-kæmper




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere