Artikel top billede

Hackere rammer Version2 og Ingeniøren: Kan have snuppet brugerdata

Mediehuset Ingeniøren og Version2's websider er blevet hacket. Det frygtes, at brugernes data kan være opsnappet af hackerne, og man bør derfor skifte adgangskode.

Version2 og Mediehuset Ingeniørens websider er blevet udsat for et hackerangreb.

"Det drejer sig om Ingeniørens hjemmeside ing.dk, it-mediet Version2's hjemmeside version2.dk, konferencesitet jobtraef.dk og rekrutteringsbuearets Capax' hjemmeside capax.dk," fremgår det i en gennemgang af sagen på Version2.

Her oplyses det også, at brugerdata fra Version2 Job kan være blevet lækket, og at "sårbarheden er blevet udnyttet til at oprette brugere med administrator-adgang på hjemmesiderne."

På baggrund af hackerangrebet bør alle brugere af de to mediers hjemmesider nu skifte kodeord, lyder det i artiklen.

Sådan skete det

Hackerne er kommet ind via CMS'et Drupal, og selvom sårbarheden nu skulle være lukket, har de kriminelle i mellemtiden haft mulighed for at tilgå information om brugerne.

"Sårbarheden er blevet udnyttet til at oprette brugere med administrator-adgang på hjemmesiderne. Det konkrete angreb er foregået via en såkaldt SQL-injection-sårbarhed. Det vil sige, at hackeren har kunnet køre SQL-forespørgsler i de bagvedliggende databaser," forklares det hos Version2.

Det oplyses dog også, at alle passwords har været opbevaret krypteret ved hjælp af en "SHA-512-algoritme, som har været ‘salted' med en tilfældig værdi."

Skift din adgangskode

Digital udviklingschef og driftsansvarlig i Mediehuset Ingeniøren, Jesper Bille Haun, opfordrer alligevel brugerne til at skifte adgangskode - også på andre websider, hvor det samme password må være blevet anvendt.

"Når et site har været kompromitteret, bør man altid skifte kodeord på de ramte hjemmesider og andre steder, hvor samme login-oplysninger må være anvendt. Der findes metoder, der kan knække den sikkerhed, der ligger i password-krypteringen, hvis der har været brugt forholdsvis simple kodeord," udtaler Jesper Bille Haun i artiklen hos Version2.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere