Artikel top billede

Apples store safirglas-planer vakler - har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?

Apples kæmpe-investering i udviklingen af ridsefast safir-glas kan være helt spildt. For safir-glas er måske slet ikke så godt som forventet.

Det har længe været regnet for givet, at de kommende udgaver af Apples iPhone ville blive udstyret med det stærke og ridsefaste safir-glas.

Men sådan kommer det næppe til at gå. For safir-glas er langt fra så god ide, som det ellers har været regnet med, lyder konklusionen i en ny rapport fra skærm-selskabet DisplayMate.

Selskabet peger på, at det er meget omkostningskrævende og vanskeligt at fremstille safir-glas - og at safir-glas samtidig ikke er så holdbart, som man tror.

Ganske vist er det meget svært at ridse glasset, men det splintrer til gengæld nemmere end det glas, som man ellers anvender på smartphones.

Hertil kommer, at DisplayMates undersøgelser viser, at safir-glas reflekterer sollys næsten dobbelt så meget som almindeligt glas, hvilket kan gøre det svært at aflæse safir-glas-skærme, når man er uden for.

Har investeret 3,2 milliarder

Apple investede sidste år 3,2 milliarder kroner i safir-glas-producenten GT Advanced Technologies, som selskabet ville anvende til blandet konstruktion af særlige ovne.

Trods investeringen har Apple dog ikke anvendt safirglas i den nye iPhone 6, der istedet bygges med det rivaliserende materiale, Gorilla Glass.

Det har fået GT Advanced Technologies til at gå i betalingsstandsning, mens selskabet forsøger sig med en rekonstruktion og dermed mulig opsplitning og frasalg af aktiverne.

Det kan du læse mere om her: Apples safirglas-partner i stor nedtur: Går i betalingsstandsning.

Ifølge MIT Technology Review har GT Advanced Technologies imidlertid fundet frem til en konstruktions-metode, der kan begrænse omkostningerne ved fremstillingen af safir-glas - nemlig ved at laminere konventionelt glas med et ganske tyndt lag safir.

Apple anvender i dag safir-glas til sine kamera-linser, og det er angiveligt planen, at også de dyrere udgaver af Apple Watch vil blive udstyret med det ridsefaste glas.

DisplayMate mener, at fremtidens udgaver af iPhone vil blive udstyret med den samme anti-reflektions-coating som iPad Air 2

Det vil gøre behovet for safir-glas endnu mindre, da man i givet fald ikke vil kunne udnytte modstandsdygtigheden mod ridser, fordi safirglasset så vil blive placeret under laminerings-laget.

Du kan læse mere om Apple Watch her: Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere