Artikel top billede

Apples safirglas-partner i stor nedtur: Går i betalingsstandsning

Trods milliard-investering fra Apple er selskabets safir-glas-partner gået i betalingsstandsning.

Apples safirglas-leverandør, GT Advanced Technologies, er gået i betalingsstandsning i et forsøg på at få refokuseret og omorganiseret butikken.

Apple investerede ellers 3,2 milliarder kroner i selskabet i fjor, fordi Apple ville fremme GT's udvikling af ekstremt stærkt glas, som selskabet kunne fremstille i nogle særlige ovne, til brug i iPhone 6.

Det kan du læse mere om her: Apple investerer milliarder i superglas til ny iPhone.

Aftalen skulle løbe over fem år, og investeringen fra Apple skulle gå til blandt andet indkøb af det nødvendige produktionsudstyr. Ifølge aftalen skulle GT betale Apples investering tilbage i løbet af et par år, og det var planen, at GT skulle betale Apple 800 millioner kroner inden årets udgang.

Trods investeringen har Apple imidlertid ikke anvendt safir-glas i iPhone 6, der i stedet angiveligt er bygget med det stærke Gorilla Glass 3.

Det rammer GT Advanced Technologies hårdt.

Ikke klar med glasset endnu

Topchef Tom Gutierrez bedyrer dog, at selskabet ikke er på vej mod konkurs, da det har en "stærkt og grundlæggende sund underliggende forretning."

Selskabets kapitalreserver er fra slutningen af juni styrtdykket fra knap to milliarder kroner til omkring en halv milliard kroner i slutningen af september.

GT Advanced Technologies driver blandt andet en fabrik i den amerikanske delstat Arizona, der producerer safir-glas.

Denne fabrik ejes formelt af Apple, og det er hensigten, at der her med tiden skal produceres store mængder safir-glas til blandt andet Apples Watch, som du kan læse mere om her:

Udviklingen af produktionen har dog været ramt af problemer i længere tid, og GT meddelte i august, at selskabet ikke kunne nå at blive klar til at levere de ønskde safir-glas til Apple før engang til næste år.

GT Advanced Technologies har med Apple-aftalen fra sidste år meget begrænsede muligheder for at levere safir-glas til andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere