Artikel top billede

Apples safirglas-partner i stor nedtur: Går i betalingsstandsning

Trods milliard-investering fra Apple er selskabets safir-glas-partner gået i betalingsstandsning.

Apples safirglas-leverandør, GT Advanced Technologies, er gået i betalingsstandsning i et forsøg på at få refokuseret og omorganiseret butikken.

Apple investerede ellers 3,2 milliarder kroner i selskabet i fjor, fordi Apple ville fremme GT's udvikling af ekstremt stærkt glas, som selskabet kunne fremstille i nogle særlige ovne, til brug i iPhone 6.

Det kan du læse mere om her: Apple investerer milliarder i superglas til ny iPhone.

Aftalen skulle løbe over fem år, og investeringen fra Apple skulle gå til blandt andet indkøb af det nødvendige produktionsudstyr. Ifølge aftalen skulle GT betale Apples investering tilbage i løbet af et par år, og det var planen, at GT skulle betale Apple 800 millioner kroner inden årets udgang.

Trods investeringen har Apple imidlertid ikke anvendt safir-glas i iPhone 6, der i stedet angiveligt er bygget med det stærke Gorilla Glass 3.

Det rammer GT Advanced Technologies hårdt.

Ikke klar med glasset endnu

Topchef Tom Gutierrez bedyrer dog, at selskabet ikke er på vej mod konkurs, da det har en "stærkt og grundlæggende sund underliggende forretning."

Selskabets kapitalreserver er fra slutningen af juni styrtdykket fra knap to milliarder kroner til omkring en halv milliard kroner i slutningen af september.

GT Advanced Technologies driver blandt andet en fabrik i den amerikanske delstat Arizona, der producerer safir-glas.

Denne fabrik ejes formelt af Apple, og det er hensigten, at der her med tiden skal produceres store mængder safir-glas til blandt andet Apples Watch, som du kan læse mere om her:

Udviklingen af produktionen har dog været ramt af problemer i længere tid, og GT meddelte i august, at selskabet ikke kunne nå at blive klar til at levere de ønskde safir-glas til Apple før engang til næste år.

GT Advanced Technologies har med Apple-aftalen fra sidste år meget begrænsede muligheder for at levere safir-glas til andre.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Engineer

Evaxion Biotech A/S

IT Operations Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere