Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Apples safirglas-partner i stor nedtur: Går i betalingsstandsning

Trods milliard-investering fra Apple er selskabets safir-glas-partner gået i betalingsstandsning.

Apples safirglas-leverandør, GT Advanced Technologies, er gået i betalingsstandsning i et forsøg på at få refokuseret og omorganiseret butikken.

Apple investerede ellers 3,2 milliarder kroner i selskabet i fjor, fordi Apple ville fremme GT's udvikling af ekstremt stærkt glas, som selskabet kunne fremstille i nogle særlige ovne, til brug i iPhone 6.

Det kan du læse mere om her: Apple investerer milliarder i superglas til ny iPhone.

Aftalen skulle løbe over fem år, og investeringen fra Apple skulle gå til blandt andet indkøb af det nødvendige produktionsudstyr. Ifølge aftalen skulle GT betale Apples investering tilbage i løbet af et par år, og det var planen, at GT skulle betale Apple 800 millioner kroner inden årets udgang.

Trods investeringen har Apple imidlertid ikke anvendt safir-glas i iPhone 6, der i stedet angiveligt er bygget med det stærke Gorilla Glass 3.

Det rammer GT Advanced Technologies hårdt.

Ikke klar med glasset endnu

Topchef Tom Gutierrez bedyrer dog, at selskabet ikke er på vej mod konkurs, da det har en "stærkt og grundlæggende sund underliggende forretning."

Selskabets kapitalreserver er fra slutningen af juni styrtdykket fra knap to milliarder kroner til omkring en halv milliard kroner i slutningen af september.

GT Advanced Technologies driver blandt andet en fabrik i den amerikanske delstat Arizona, der producerer safir-glas.

Denne fabrik ejes formelt af Apple, og det er hensigten, at der her med tiden skal produceres store mængder safir-glas til blandt andet Apples Watch, som du kan læse mere om her:

Udviklingen af produktionen har dog været ramt af problemer i længere tid, og GT meddelte i august, at selskabet ikke kunne nå at blive klar til at levere de ønskde safir-glas til Apple før engang til næste år.

GT Advanced Technologies har med Apple-aftalen fra sidste år meget begrænsede muligheder for at levere safir-glas til andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.