Artikel top billede

Fem nyttige links: Alt dette ved Google om dig og dit liv

Her er fem links til sider, der fortæller dig alt om, hvad Google ved om din søgehistorik, hvor du har været, og hvem du er.

Google er din bedste ven, når du skal finde information om det nyeste indenfor it og har glemt hvordan man staver til Computerworld.dk.

Men det er også der, du søger hen med dine pinlige spørgsmål om, hvordan skal usb-stikket skal vende, eller hvorfor hønen gik over vejen.

Desværre for dig er søgegiganten ikke en envejstjeneste. Google lærer også noget om dig. Og hvis du er typen, der på godt og ondt har taget Android til dig, så er det ikke så lidt, Google ved.

Det skriver Cloudfender.

Fem ting Google ved om dig

Alle de informationer, som Google har om dig, kan du få lov til at se - eller er din kæreste logget ind med sin Google-konto, så kan det for nogen være besnærende lige at lære lidt om hans eller hendes søgehistorik.

Mange år med Mads og Monopolet har dog lært os, at der sjældent kommer noget godt ud af at snage i det dulgte. I stedet anbefales en åben dialog, ærlighed og tillid til din partner.

Her er fem links til sider, der fortæller dig alt om, hvad Google ved om din søgehistorik, hvor du har været, og hvem du er.

1. Lær hvad Google helt grundlæggende ved om dig

Google bygger en profil op på dig med grundlæggende informationer som alder, køn og interesser. Den viden bliver brugt til de uendelige reklamer om datingservices eller velgørende organisationer.

Googles grundlæggende profil

2. Google ved, hvor du har været

Har du slået lokation til på din Android-enhed, så ved Google præcis, hvor du er, og med hvilken hastighed du bevæger dig. Det kan være meget sjovt - eller meget afslørende.

Googles lokationshistorik

3. Her er din søgehistorik

Ikke overraskende ved søgemaskinen også, hvad du søger på. Og det kan være rigtig træls, hvis andre kommer til at se, hvad du søger på sent om aftenen. Det er jo der, du køber gaver og tjekker vejrudsigter. Og sådan.

Googles søgehistorik

4. Google er med dig

Ligesom filmen "Her", hvor Scarlett Johansson altid er med i øret fra din telefon, så følger Google også dig rundt. Telefon, tablet, ur, computer, fjernsyn - søgemaskinen er snart med overalt.

Google enheder

5. Disse apps har snablen i Google-brønden

Google ved en masse om dig, men du giver også tredjeparts apps adgang til disse data. Det kan være AirBnB, et fjollet arkade-spil eller Microsoft.

Apps med Google-tilladelser

6. Google take-out

Læse her eller med hjem? Google giver dig også muligheden for at samle alt, hvad selskabet ved om dig i en .zip-mappe, som du kan downloade og læse i ro og mag senere.

Men det kan tage lang tid (flere timer og måske flere dage) at oprette e-mailarkiver som som zip-filer, oplyser Google.

Google eksport

Læs også:

Derfor er der huller i halvdelen af de mest populære Android-apps

Vi er klar til at logge hele vores liv: Nu mangler vi bare it-løsningerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere