Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kæmpe kapital-indsprøjtning: Pludselig er Uber gigantiske 248 milliarder kroner værd

Investorer pumper 7,3 milliarder kroner ind i Uber. De har kæmpeforventninger til, at selskabet vil kunne feje gennem transport-branchen. Ny tjeneste med vare-kørsel kan være på vej.

Det går strygende for den kontroversielle person-transport-tjeneste Uber, der under stor ståhej netop er blevet lanceret i Danmark.

Tjenesten oplyser, at den med en ny kapitalindsprøjtning nu er værdisat til knap 248 milliarder kroner.

Det sker, efter en række investorer har valgt at pumpe yderligere 7,3 milliarder kroner ind i selskabet.

Pengene skal bruges til yderligere ekspansion i nye lande, ansættelse af flere folk samt til udvikling af nye tjenester, hedder det.

Hertil kommer, at Uber varsler decideret priskrig i en række lande, i det nogle af de mange penge skal anvendes til det, som Uber kalder 'pris-subsidiering' i nogle af de 250 byer, som tjenesten for tiden er aktiv i.

Selskabet tjener sine penge på at tage et honorar på 20 procent af hver ordre, som de private chauffører henter hjem.

Stor ståhej

Ubers voldsommme ekspansion verden over er blevet fulgt med stor interesse og har fået ikke mindst den etablerede transport-branche til at reagere i mange af de lande, hvor selskabet har meldt sin ankomst.

Det er også sket i København, hvor Uber slog dørene op for kort tid siden.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Uber vende op og ned på det hele - og ingen kan gøre noget

Uber har for længst rustet sig til kamp og har afsat betydelige beløb til juridiske sager mod den etablerede taxa-industri i mange lande.

Den nye kapitalindsprøjtning understreger, at investorerne tror på, at Uber kan komme til at revolutionere taxa-branchen med selskabets nye forretningsmodel, hvor private via Uber-app'en kan tilbyde taxa-lignende kørsel for kunder, der ligeledes finder en bil via app'en.

Med den anslåede markedsværdi er det fem år gamle Uber i dag mere værd end eksempelvis Salesforce og Kraft Foods, skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen arbejder Uber for tiden på planer om at udvide tjenesten til ogsp at omfatte vare-transport efter samme principper.

Det vil sige, at virksomheder eller personer, der skal have transporteret varer, vil kunne komme i kontakt med private chauffører via Uber-app'en.

En af de nye investorer, venture-selskabet Benchmark, siger til avisen, at investeringen bunder i en forventning om, at Uber vil overkomme de forskellige barrierer og fortsætte sin hastige ekspansion.

De 7,3 milliarder kroner kommer fra en række investorer, der tæller to store kapitalfonde samt Qatar Investment Authority og en af verdens største kapitalfonde, New Enterprise Associates.

Ifølge Uber fordobles selskabets omsætning for tiden hvert halve år.

Selskabet forventer en omsætning i omegnen af to milliarder dollar ved udgangen af næste år.

Læs også:

Derfor vil Uber vende op og ned på det hele - og ingen kan gøre noget

Smarte Uber i danske chauffør-problemer - hvor er alle bilerne?

Uber i dansk lancerings-koks: Måtte bruge bil fra konkurrent

Uber er lanceret i Danmark: Men virksomheden er tynget af tre møgsager




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere