Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft frigiver kode til stort framework: Hele baduljen bliver open source

Microsoft lægger stort framework, der blandt anvendes i stor stil til kæmpespillet Halo 4, ud som open source.

Microsoft planlægger at lægge hele sit store såkaldte 'Project Orleans'-framework ud som open source.

Frameworket anvendes af cloud-udviklere i stor stil - eksempelvis de udviklere, der skriver på det populære Halo 4-spil.

Et framework anvendes til at koordinere og håndtere millioner af tasks og informationer, der suser på kryds og tværs mellem de tusindvis af servere, som anvendes i det daglige arbejde med at bygge cloud-services til et stort antal brugere.

Project Orleans er bygget på .Net og er designet til at udviklere kan bygge cloud-services, som kan skaleres til at håndtere meget stor efterspørgsel og stadig holde en meget høj performance.

Oprindeligt blev det udviklet til at bygge tjenester til Microsofts cloud-platform Azure.

Klar i begyndelsen af 2015

Sergey Bykov fra det såkaldte eXtreme Computing Group, der under Microsoft står bag projektet, skriver i et blog-indlæg, at koden til frameworket vil blive åbnet og frigivet under en MIT-licens og offentliggjort på GitHub i begyndelsen af 2015.

Microsoft har ellers lanceret selskabets eget open source-site, CodePlex, som altså imidlertid ikke bliver stedet, hvor 'Project Orleans' bliver lagt ud.

Med offentliggørelsen af koden er det hensigten, at Microsoft vil acceptere og anvende bidrag til koden fra brugerne.

Project Orleans er udviklet til at bygge cloud-tjenester inden for eksempels real-tids-analyser, interaktiv underholdning og tjenester, der arbejder med meget store antal enheder på én gang.

Når det gælder Halo 4-spillet, bliver Project Orleans anvendt til den såkaldte presence service, der holder styr på alle de forskellige sessioner, spillerne og hvert spils aktuelle status.

Microsoft har i de senere år nærmet sig open source-miljøet og indlemmet open source i relativ stor stil i selskabets portefølje.

Fornylig besluttede Microsoft således at gøre hele .Net-serverstacken til open source, hvilket du kan læse mere om her: Microsoft gør hele .Net-platformen til open source.

En måned tidligere blev en række store Linux-distributioner ligeledes indlemmet i Microsofts univers.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Vi elsker Linux - indlemmer Linux i stor stil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere