Artikel top billede

Computerworld har tidligere besøgt IBM-datacenteret i Brøndby, hvorfra dette billede stammer.

IBM eskalerer cloud-kapløb: Her bygger IBM nye datacentre

Det vilde cloud-kapløb fortsætter, og nu melder IBM ud, at selskabet har nået en ny milepæl i en gigantisk investering i nye cloud-datacentre. Det gælder også centre, der ligger tæt på Danmark.

Ialt 40 datacentre - og 12 nye lokationer.

Det er seneste status på IBM's satsning på at etablere cloud-datacentre rundt omkring i verden.

I en pressemeddelelse meddeler selskabet, at de nye datacentre blandt andet er etableret i Frankfurt, Mexico City og Tokyo, ligesom selskabet via et nye samarbejde med Equinox kan levere cloud-services fra lande som Australien, Frankrig, Japan og Holland.

Med de tre centre i Frankfurt, Mexico City og Tokyo har IBM udført en konkret investering i nye datacentre på 1,2 milliarder dollars - omkring 7 milliarder kroner - som vi også skrev om, da planen blev annonceret i januar.

Listen over IBM's placering af datacentre i vores del af verden tæller i dag blandt andet byer som London, Amsterdam og altså Frankfurt.

"Alt, hvad IBM foretager sig, er designet til at hjælpe virksomheder med transformationen til skyen på en ansvarlig måde og i en hastighed, der passer bedst til deres forretningsmodel og industri," udtaler Robert LeBlanc, senior vice president for Software and Cloud Solution.

"Præcis som vi hjalp store virksomheder med at transformere sig i hver af de foregående it-æraer, serverer IBM nu cloud-platformen for virksomhederne."

Vildt kapløb i Europa

Det er dog langt fra kun IBM, der er i fuld sving med at etablere nye datacentre til cloud-løsninger.

Som vi for nylig skrev, finder der i øjeblikket et vildt cloud-kapløb sted i Europa blandt it-giganterne.

Amazon har netop åbnet et nyt datacenter ved Frankfurt i Tyskland, hvorfra Amazon Web Services (AWS) skal leveres til kunderne.

Microsoft har allerede en markant tilstedeværelse i eksempelvis Irland og Holland, og senest har Google meddelt, at selskabet vil bruge næsten 4,5 milliarder kroner over de næste fire år på et nyt datacenter i Eemshaven i Holland.

Forrester har estimeret, at markedet for public cloud-løsninger i 2013 alene omsatte for omkring 319 milliarder danske kroner på verdensplan.

Det tal vil være steget til hele 1.050 milliarder kroner i 2020.

Det er i høj de penge, it-giganterne nu jagter ved at sætte gang i de mange nye datacenter-projekter rundt omkring i verden.

Læs også:

Cloud-giganter i vildt kapløb om Europa: Her kommer de nye giga-datacentre

IBM udbygger vildt: Investerer milliarder i gigant-byggeri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere