Snyd ikke dig selv: Få mere ud af Netflix, Spotify, Office og iTunes

Er du træt af, at Netflix hele tiden foreslår Disney-film eller din Spotify-konto ikke er tilgængelig, fordi den allerede er i brug? Her er guiden til at få mest ud af fem af dine digitale tjenester.

Du kender det når børnene har brugt din Netflix og der bagefter er dømt rene børnefilm i dine anbefaleringer i flere uger. Eller når du bliver logget ud af Spotify fordi din kæreste vil høre dansk pop fra 1984 på sin telefon på samme konto. 

Men det behøver ikke at være sådan, for de fleste store omline-tjenester har funktioner som enten gratis eller for lidt ekstra kroner lader dig få en endnu bedre oplevelse. 

Samtidig er der ofte penge at spare. Specielt hvis en familie kan dele om et spil, en Microsoft Office-pakke eller de apps som der er indkøbt i Apples iTunes-butik. 

Computerworld har samlet en række tips og tricks til Netflix, Spotify, Office, Steam og iTunes som forhåbentligt kan hjælpe dig til at få mere ud af tjenesterne.

Flere profiler på Netflix
Hvis du er godt i gang med en tv-serie, så kan det være svært at holde styr på, om du er nået til sæson 3 episode 5, eller var det sæson 5 episode 13.

Det behøver du heller ikke på Netflix, som automatisk holder styr på, hvor du er nået til, så du bare kan trykke fortsæt. Medmindre din kæreste nu igen har været inde og se dokumentarer om indiespil-industrien, og derved har rykket rundt på dine senest sete programmer.

Den letteste måde at undgå forslag til film og serier, som du aldrig kunne finde på at se, eller miste overblikket over hvor du er nået til i din serie, er ved at oprette separate profiler til dig, kæresten og børnene.

Netflix tillader dig at oprette op til fem individuelle profiler, enten fra når du logger ind, eller fra øverst i højre hjørne, når du er logget ind.

Desuden tilbyder Netflix tre abonnementstyper, som du kan se, når du er logget ind, hvor det mellemste giver mulighed for afspilning på to skærme samtidigt (79 kroner / måned i januar 2015), mens det lidt dyrere abonnement (109 kroner / måned) giver afspilning på fire skærme på samme tid. Spotify-family skærer ned på udgiften
Et Spotify-abonnement koster 99 kroner om måneden, men hvis du har en kæreste, kone eller kammerat, hvorfor så ikke gå sammen om et familieabonnement?

Med family koster det første abonnement stadig 99 kroner, men der er en 50 procent rabat på de efterfølgende op til fire abonnementer, som alle kan afspille samtidigt, og opretholde hver sin søgehistorik og playlister.

Så skal der ikke rodes rundt i, hvem der nu er offline og hvis tur det er til at søge.

Du kan opgradere dit premium-abonnement til et familie-abonnement fra din Spotify-konto her.

Hagen er dog, at uanset om de ekstra abonnementer du skriver dig op til er i brug eller ej, så er det dig der hænger på den samlede regning hver måned.

Lån dit Steam spil-bibliotek ud når du ikke bruger det
Du vil egentlig gerne prøve det nye Far Cry, men 60 euro er lidt pebret lige nu.

Din rige bror har til gengæld lige købt det på onlinespilletjenesten / butikken Steam, inden han tager tre måneder til ydre Mongoliet. Det er da synd, at ingen får glæde af det i den periode.

Sådan behøver det ikke være efter at Steam, som er verdens største online spil-distributør, introducerede familiedeling.

Steam familiedeling betyder, at du kan dele hele eller dele af dit spil-bibliotek med op til ti andre Steam-brugere, så længe du ikke selv er online.

Men medmindre du stoler blindt på din familie og venner og gerne udleverer login-informationer, så er du nødt til at møde op og logge ind på deres enheder for at godkende dem, inden delingen kan foregå.

Office Home giver fem licenser
Du kan nøjes med at købe din Office 365 Personal kun til dig selv for 549 kroner om året.

Men for 799 kroner om året (vejlendende pris fra Microsoft), kan du købe Office Home. Og søger du lidt online kan du få prisen helt ned på ca. 650 kroner om året. Det er kun lidt over 100 kroner pr. bruger pr. år for en fuldt opdateret Office-pakke.

Produktet er det samme, nu blot med mulighed for at installere Office365 på fem forskellige enheder med fem forskellige brugere; som hver får en terabyte cloud storage.

Ligesom med Spotify, så er der én der hænger på regningen, men allerede når du finder den første at dele den med, er Office Home et billigere alternativ, til "single-pakken".

iTunes familiedeling skærer ned på app-indkøb
Tidligere har du haft to muligheder, når ungerne gerne ville have et spil til iPad eller iPhone: Enten oprette deres egen konto med et kreditkort/gavekort tilknyttet, eller også skulle de have adgang til din konto med alt hvad der dertil hører af tilknyttede tjenester med billeder etc.

Med iTunes familiedeling kan du oprette dig som familiens digitale overhoved, og derefter tilknytte op til fem personer i hustanden.

Under familiedeling kan indkøbte apps deles mellem alle, og i stedet for at ungerne skal rode med dankort, så kan de sende en anmodning om app-køb til dig som forælder, der så kan tage stilling. 

Og skulle du ligge inde med apps, som du ikke har lyst til at dele med andre, så tilbyder Apple muligheden for at skjule individuelle emner.

Familiedeling er ikke tilgængelig på iOS 7 og ældre versioner.

Læs også:

VPN-pirateri er næppe strafbart - men du kan stadig brænde fingrene


Test: Netflix, HBO Nordic, YouBio og ViaPlay - hvem vinder?

Microsoft dropper betaling: Office bliver gratis til iOS og Android

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Computerworld
Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den
Gmail-brugerne skal være på vagt: It-kriminelle forsøger sig i øjeblikket med en udspekuleret phishing-mail. Se her, hvordan du spotter fupnummeret.
CIO
Coop på jagt efter afløser til den 49 år gamle mainframe: "Systemet er ikke længere tilstrækkeligt til vores vision for Coop"
Coop Danmark er i gang med en støre digitalisering af hele forretningen, og det kommer ikke til at gå stille for sig i 2017. Blandt andet skal Coop have fundet en erstatning for den 49 år gamle mainframe.
Comon
Undgå passwordet: Smart tilbehør til at låse og åbne din computer med Windows Hello
Windows Hello kan mere end blot låse din computer op med dit ansigt. Der findes en lang række muligheder af tilbehør, som kan være med til at sikre din computer mod indtrængere. Se fem af dem her.
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Sådan får du et bæredygtigt support- og vedligeholdelsessetup
Hvorfor investere i support og vedligeholdelse af din Microsoft Dynamics platform? I dette white paper får du svaret.