Artikel top billede

Milliardhandel: Norsk kapitalfond køber dansk it-succes

Den succesfulde it-distributør EET Europarts får nye ejere, efter at den norske kapitalfond FSN har lagt et milliardbeløb på bordet.

Efter en årrække med solide resultater og voldsom vækst bliver der nu skiftet ud i ejerkredsen bag den dansk-baserede it-distributør EET Europarts.

Ifølge en pressemeddelelse fra EET, er det den norske kapitalfond FSN, der efter fire år overtager aktie-majoriteten i selskabet fra svenske Alipes.

Parterne oplyser ikke salgsprisen, men ifølge Berlingske har FSN lagt omkring 1,2 milliarder kroner på bordet.

Det svarer til, at de hidtidige ejere siden overtagelsen i 2011 nu har scoret en gevinst på mellem en halv og trekvart milliard kroner.

Ifølge avisen har flere kapitalfonde været i opløbet om at købe EET Europarts, efter at et forsøg på en børsnotering i efteråret 2014 blev lagt i skuffen som konsekvens af skandalen omkring OW Bunker.

Vil have vækst i hele Europa

Ejerskiftet kommer dog ifølge koncernchef John Thomas ikke til at ændre noget i EETs strategi, hvor man fortsat vil satse på en kombination af organisk vækst på eksisterende markeder og opkøb indenfor nye forretningsområder.

"Vi skal fortsætte vores vækst i hele Europa på samme måde, som vi har gjort i mange år. Selvom vi anses for at være store, er vi er stadig væk en lille fisk, der skal udvikle sig stille og roligt de næste fem-seks år. Man vil se vores produktportefølje blive bredere. Desuden har vi en række forretningsområder, hvor vi fortsat er en mindre spiller selv i de forholdsvis modne markeder," siger John Thomas, som forventer, at EET Europarts i år vil gennemføre tre opkøb.

De nye ejere forventer, at kunne fortsætte striben af solide resultater. De sidste fem-seks år har EET Europarts udover konstant fremgang i indtjeningen næsten fordoblet sin omsætning gennem organisk vækst, men i lige så høj grad gennem en aggressiv opkøbsstrategi.

Partner i FSN, Thomas Broe-Andersen, siger til Berlingske, at man forventer, at man kan fordoble indtjeningen over de næste fem år.

"Når vi kigger på investeringsmuligheder, vil vi gerne finde de selskaber, der er bedre positioneret end andre i deres industri. Det mener vi EET er. De er markedsledende, og de er i en fragmenteret branche, hvor de kan fortsætte med at tage markedsandel," lyder det fra Thomas Broe-Andersen.

EET Europarts kan om kort tid præsentere en 2014-regnskab med en omsætning på næsten 1,8 milliarder kroner. Koncernen er i dag til stede i 27 lande. Derfor arbejder man ifølge John Thomas i dag som en virksomhed, der har hele Europa som sit hjemmemarked.

Læs også:

Udenlandske it-distributører kigger sultent på Danmark

It-firma runder ny milepæl - men direktøren er lidt skuffet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere