Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Titusindvis af hackede Sony-dokumenter og fortrolige mails offentligjort på Wikileaks

Whistleblower-sitet Wikileaks er klar med søgbar database, hvor alle kan snuse rundt i tusindvis af fortrolige mails og dokumenter, som hackere i november stjal fra Sony Pictures i et af de alvorligste hacker-angreb nogensinde. Sony er rasende.

Det vakte opsigt, da Sony i november i fjor blev ramt et af verdenshistoriens mest alvorlige hackninger af en virksomhed, hvor hackere nåede at stjæle 100 terabyte fortrolige data inklusive film, mails, adgangskoder og finansielle data i lange baner.

Det kan du læse mere om her: Sony på slagtebænken: Her er læren af det gigantiske hackerangreb

Skandalen stopper ikke her. For Wikileaks har nu slået portene op for en søgbar database, der indeholder tusindvis af mails og dokumenter fra Sony Pictures Entertainment, som blev stjålet under det store data-indbrud.

Databasen indeholder 173.132 mails og 30.287 dokumenter, hvoraf flere indeholder fortrolige oplysninger om Sonys ansatte - blandt andet deres adresser, telefonnumre og amerikanske cpr-numre, social security numbers.

Efter angrebet på Sony Pictures i november 2014 offentliggjorde hackerne de stjålne dokumenter på forskellige fildelings-tjenester samt Bit Torrent.

De blev imidlertid her offentliggjort i rå form og i store pakker på flere gigabytes pakketeret som eksempelvis Microsoft Outlook-filer eller directories.

Det gjorde datamængden ret uoverskuelig.

Det ændrer Wikileaks søgbare database nu markant på, og det vækker bekymring hos Sony.

"Vi fordømmer stærkt indekseringen af stjålne oplysninger om ansatte og andre private og fortrolige informationer," lyder det fra selskabet.

Sony mener, at Wikileaks ved på denne måde at gøre oplysningerne tilgængelige 'hjælper hackerne i deres forsøg på at skade Sony Pictures og selskabets ansatte,' hedder det.

USA mener fortsat, at Nordkorea stod bag det store angreb.

Det kan du læse mere om her: USA: Nordkorea bag det store Sony-angreb.

Wikileaks håber angiveligt, at den nye søgbare database kan føre til yderligere debat om det store angreb.

Whistleblower-organisationen meddeler i hvert fald, at hensigten med databasen er at kaste yderligere lys på "det indre arbejde i en stor og hemmlighedsfuld multinational virksomhed."

Wikileaks peger på, at Sony's formelle formål ganske vist er at producere underholdning, men at The Sony Archives viser, at selskabet 'bag scenen er et indflydelsesrigt selskab med forbindelser til Det Hvide Hus, evnen til at påvirke love og politik samt forbindelser til den amerikanske militær-industri."

Du finder The Sony Archives her.

Læs også:

Sony-hack: Alle filmbranchens hemmelige pirat-planer er lækket.

Giga-hack mod Sony griber om sig: Malwaren sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm er allerede piratkopieret 500.000 gange

Nu rammer regningen Sony: Gigantisk hackerangreb bliver en dyr omgang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere