Artikel top billede

Masseansættelser på stribe: Så mange danske it-folk skifter arbejdsgiver

Der er godt gang i den danske it-branche, hvor flere opsigtsvækkende aftaler betyder, at blandt andet rigtig mange it-konsulenter skifter arbejdsgiver.

Der er rift om de danske it-konsulenter, og en stribe opsigtsvækkende aftaler i de seneste uger betyder, at rigtig mange konsulenter nu skifter arbejdsgiver.

IBM Danmark har meddelt, at selskabet per 1. maj overtager 25 konsulenter fra Deloitte.

De er alle Microsoft Dynamics-konsulenter, og de skifter arbejdsgiver, fordi IBM ønsker at kunne levere hele pakken af ydelser til kunderne, hvor Microsoft-løsningerne også er centrale for mange virksomheder.

"Således er det helt naturligt, at vi også styrker vores kompetencer inden for netop Microsoft Dynamics, hvor vi oplever en stadig større efterspørgsel," lyder forklaringen fra partner i IBM, Jesper Braum Nielsen.

Deloitte, der i øvrigt i øjeblikket søger sikkerheds-konsulenter, giver slip på Dynamics-konsulenterne, fordi selskabet ikke har kunnet opnå en kritisk masse på Dynamics-fronten på det danske marked.

Men det er ikke kun IBM Danmark og Deloitte, der udveksler konsulenter for tiden. 

Columbus har netop annonceret opkøbet Dynamics ERP-partneren MW data i Viborg med knap 30 medarbejdere. 

For et par uger siden kunne Computerworld fortælle om et helt team på 11 medarbejder, blandt andet Navision-folk, der sagde op i firmaet CGI for i stedet at lade sig ansætte hos konkurrenten Elbek & Vejrup.

EG har desuden meddelt, at virksomheden køber en del af NORRIQs forretning for ERP-løsninger og dermed overtager fire medarbejdere og en række større kunder på LS Nav-platformen.

Samtidig meddeler SAP-konsulenthuset itelligence, at det overtager SAP-teamet fra Evry Sverige, så ialt 22 SAP-konsulenter skifter arbejdsgiver.

itelligence Sverige holder til i Stockholm og har nu 300 SAP-konsulenter i Norden, der også løser opgaver her i Danmark.

Stor mangel på udviklere

Danske it-folk er i det hele taget i høj kurs i øjeblikket.

Mange danske it-virksomheder, der nu efter krisen igen begynder at opleve vækst, står nemlig med den udfordring, at det kan være svært at skaffe de rette folk til opgaverne.

KMD står eksempelvis og mangler omkring 150 nye it-folk, blandt andet .Net-udviklere, og BEC håber at kunne byde velkommen til op mod 100 nye it-folk i 2015.

Det er dog for mange virksomheder lettere sagt end gjort at finde de folk, man har brug for - og det er en udfordring, der ventes at vokse i de kommende år.  

Dansk Industri vurderer, at der om blot fem år mangler 3.000 it-specialister her i Danmark.

Læs også:

KMD klar til at masse-ansætte: Mangler lige nu 150 nye it-folk

Stor mangel på it-sikkerhedsfolk: Så svært er det at finde de rette

Den danske it-branche sukker efter it-folk - mens CSC, IBM og KMD fyrer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere