Artikel top billede

iPhone 6 tonser frem: Får europæiske Android-brugere til at skifte

Europæiske Android-brugere er helt vilde med den nye iPhone 6.

Gennem de seneste mange år har Apples iPhone langsomt, men sikkert mistet markedsandele til Android.

Men den trend ser lanceringen af iPhone 6 og 6 Plus ud til at ændre på.

Det britiske analysehus Kantar Worldpanel har ved at analysere data fra de største europæiske telemarkeder fundet ud af, intet mindre end tredjedel af iPhone 6-købernere tidligere Android-brugere.

Undersøgelsen baserer sig på data fra de fem store europæiske telemarkeder: Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien.

I det første kvartal efter lanceringen solgte Apple intet mindre end 74,5 millionerne udgaver af telefonen, og i det seneste kvartal blev der solgt yderligere 61,2 millioner iPhones.

Den store skærm er populær

iPhone 6 og 6 Plus adskiller sig fra sine forgængere ved at være udstyret med større skærme. Meget kan således tyde på, at netop det har ramt et blødt punkt hos mange Android-brugere. 

Da Apples administrerende direktør, Tim Cook, udtalte sig i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab, fokuserede han især på antallet af Android-kunder, der nu skifter over til iPhone.

Ifølge Cook har iPhone 6 og 6 Plus en højere rate af Android-konvertitter end nogen tidligere iPhone-model, og i januar fortalte Tim Cook i et interview med den amerikanske Wall Street Journal, at salget af de nye iPhone blandt andet blev drevet frem af tidligere Android-brugere.

På daværende tidspunkt var det ifølge Cook kun 15 procent af de eksisterende iPhone-ejere, der havde valgt at opgradere til de nye modeller.

Apple omfavner tendens

En tendens som Apple har valgt at omfavne. På sin hjemmeside har Apple således valgt at lave en guide, hvor de hjælper nye iPhone-brugere med at flytte deres data fra Android til iOS.

I både Europa og USA har Apple desuden lanceret særlige bytte-programmer, hvor det er muligt at gå ind i en officiel Apple Store og aflevere en telefon af et konkurrerende mærke og til gengæld få rabat på en ny iPhone.

Dermed ser Apple ud til at vende en tendens, hvor Apple på trods af et stigende salg har mistet markedsandele på et smartphone-markedet i eksplosiv vækst.

Mange iagtagere har gennem de seneste år vurderet, at Apples synkende markedsandele var en potentiel trussel mod iPhonen, fordi markedsandelen kunne blive så lav, at iOS vil miste relevans som platform.

Har iPhonen toppet?

iPhonen er et fuldstændig afgørende produkt for Apple, og Phone 6 store succes betød, at Apple i januar kunne levere det bedste kvartalsregnskab i verdenshistorien.

Ingen virksomhed har altså nogensinde tjent så mange i løbet af tre måneder, som Apple gjorde i oktober, november og december sidste år.

I det første kvartal i 2015 overraskede Apple ligeledes og leverede et resultat, der var bedre end, hvad analytikerne på Wall Street havde forudset.

Paradoksalt nok har konsekvensen været, at Apple-aktien er dykket i værdi efter det seneste kvartalsregnskab.

Det skyldes formodentligt, at Wall Street har vurderet, at iPhone 6 har været så stor en slagssucces, at den bliver svær for Apple at overgå i de kommende regnskaber, og dermed kan det betyde, at Apples vækst vil begynde at flade ud.

Læs også:
Apple skovler milliarder af kroner ind: Sådan vildt er det gået for sig i årets første tre måneder

Tre ugers test af iPhone 6 Plus: Kæmpestor, dyr, besværlig og herlig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere