Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Digital folkeskole-eksamen lukkes ned på grund af it-fejl - nu bliver det med papir som i gamle dage

En fejl i det digitale prøvesystem betyder nu, at prøverne aflægges på papir som i de gode gamle dage. 13.600 elever bliver desuden tilbudt en ny afgangsprøve.

Folkeskoleeleverne sidder i øjeblikket og sveder ved det grønne bord men i dag, onsdag den 13. maj, bliver det ikke i selskab med en computer.

De digitale prøver i biologi og geografi er nemlig aflyst.

Prøverne gennemføres i stedet på papir, efter at Styrelsen for It og Læring har opdaget, at prøverne er plaget af en fejl.

Det skriver Folkeskolen.

Fejlen har faktisk eksisteret længe, men er først blevet opdaget i denne uge i forbindelse med en digital læseprøve som 13.600 elever har deltaget i.

"Det er meget beklageligt", siger kontorchef Rasmus Vanggaard fra ministeriets Kontor for Prøver, Eksamen og Test til Folkeskolen.

Gammel fejl

Han fortæller ligeledes, at fejlen har eksisteret siden introduktionen af de digitale afgangsprøver i geografi og biologi.

Den strækker sig således helt tilbage til 2007.

Fejlen udmønter sig selve karaktergivningen.

"Der kan være elever, der har fået en karakter lavere, end de skulle have haft, hvis de har ligget tæt på grænsen mellem to karakterer," siger han.

Den uheldige konsekvens har gjort, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har kontaktet skolerne og bedt dem om at finde den gode gamle papirudgave frem til dagens prøver.

De 13.600 elever, der allerede har været til prøve, blive også tilbudt en ny prøve på papir.

Undervisningsministeriet har også udsendt en pressemeddelelse i denne forbindelse.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har sat arbejdet med fejlretning i gang, så der igen kan anvendes computere til afgangsprøven i den danske folkeskole til næste år.

De digitale test i landets folkeskoler har haft et svært liv.

Det kan du blandt andet læse om her: Cowi skal i tænkeboks efter kaos i it-prøver

Læs også:

Få så stoppet de offentlige it-skandaler - det kan ikke blive ved

10 digitale test klar til folkeskolen

Digitale skoletest dumper - igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere