Artikel top billede

Cowi skal i tænkeboks efter kaos i it-prøver

Projektchef i Cowi, Karsten Sten Pedersen, kan ikke give et svar på, om Cowi stadig står bag de it-baserede afgangsprøver til næste år. Han mener, det er naturligt, at Undervisningsministeriet har bedt om en redegørelse.

Karsten Sten Pedersen havde en travl dag i går. Han er Cowis ledelsesrepræsentant for de it-baserede afgangsprøver i biologi og geografi.

Cowi er leder af konsortiet bag prøverne, der i går endte i systemnedbrud for 10.000 ud af de 24.000 9. klasse elever, og i dag blev aflyst.

Intet ædrueligt svar

På baggrund af problemerne har Skolestyrelsen under Undervisningsministeriet bedt om en redegørelse.

Styrelsen vil derefter genoverveje samarbejdet med Cowi.

"Det er vel meget naturligt. Det må afhænge af redegørelsen og vurderingen af den, hvorvidt der er nogle ting, man må gøre anderledes," siger Karsten Sten Pedersen.

"Regner I med også at have den her kontrakt næste år?"

"Det kan jeg ikke give et ædrueligt svar på."

Eleverne blev ledt udenom portal

Selve årsagen til problemerne kan Karsten Sten Pedersen ikke give et svar på endnu.

Sikkert er det dog, at problemet ligger på de servere, der styrede den portal, hvorfra eleverne skulle logge sig på, inden de fik adgang til prøven.

I løbet af dagen fandt Cowi en vej udenom portalen, og derfor kunne de elever, der skulle op til prøven klokken 12.00, gennemføre uden problemer.

Computerworlds kilder på skolerne bekræfter, at prøven klokken 12.00 gik langt bedre.

En af Computerworlds brugere havde opfanget, at Cowi genstartede en server i går. Umiddelbart mener Karsten Sten Pedersen ikke, at det har noget med prøverne at gøre.

Cowi har nemlig en lang række partnere, og serverne var fysisk set placeret hos en af disse partnere.

Et godt spørgsmål

Blandt partnerne finder man CSC og nogle CVU'ere (Center for Videregående Uddannelser).

Men derudover deltager også @venture, der stod bag sidste års elektroniske prøver og Universitetet i Bergen, der har stået bag lignende prøver i Norge.

"Cowi har nogle kræfter med i det her konsortium, der har prøvet tingene før. Hvorfor går det så alligevel galt?"

"Det er et godt spørgsmål. Jeg kan ikke give noget konkret bud, før vi har analyseret det med vores partnere senere i dag," siger Karsten Sten Pedersen.

Læs mere om nedbruddet senere torsdag på Computerworld.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere