Artikel top billede

Google afslører: Så mange links vil folk gerne have fjernet fra søgemaskinen

Google afslører, hvilken typer anmodninger søgegiganten får fra både regeringer og fra privatpersoner. Blandt andet vil europæerne meget gerne glemmes fra nettet.

323.482 links.

Det er antallet af links, som Google har fjernet i forbindelse med Den Europæiske Unions Domstols afgørelse om, at europæere skal kunne glemmes fra Googles søgemaskine.

Google har netop offentliggjort den nyeste Transparency report, hvor søgegiganten fortæller om, hvordan anmodninger fra både regeringer og privatpersoner håndteres i et forsøg på at være mere åbne.

I alt er 925.586 links ønsket glemt fra de europæiske borgere og virksomheder.

I Danmark alene er der blevet anmodet om at blive fjernet 8.703 links i forbindelse med 2.585 anmodninger, og i alt er der blevet fjernet 3.111 links.

Går i retten for at beskytte dit privatliv
Det ovenstående virker lidt Rasmus-modsat, når det kommer fra en virksomhed, som tjener penge på dine private persondata.

Men ikke desto mindre kæmper Google en kamp mod regeringer - specielt den amerikanske - for ikke at afgive persondata om sine brugere.

Google skriver, at selskabet respekterer efterretningstjenesternes arbejde, og hjælper, hvis det er nødvendigt - og begrundet. Men specielt lovene og begrænsningerne om, hvorvidt Google må fortælle personer og virksomheder om, at efterretningstjenester har spurgt om data om dem, er et problem.

"Der er situationer, hvor det giver mening, at vi ikke må sige noget til personerne - andre gange knap så meget. Vi går nogen gange i retten for at give dig retten til at vide, om vi er blevet tvunget til at udlevere data. Og det er lykkes for os i et par vigtige sager," forklarer Richard Salgado, juridisk chef hos Google.

En af disse sager er bland andet sagen om Wikileaks, som Google for nyligt vandt retten til at fortælle om, hvordan og hvor meget den amerikanske regering har ville vide om Wikileaks. Du kan finde mere information om denne sag på Googles blog.

Stigende antal forespørgsler fra regeringer

Google har modtaget et stigende antal henvendelser fra regeringer, cirka 30.138 i alt. Fra juli til december 2014 har danske offentlige regeringsinstitutioner efterspurgt 67 anmodninger på 78 brugere hos Google.

I 54 procent af gangene fik den danske regering medhold, og data blev udleveret.

Én af gangene skete det på baggrund af, at en person var i fare.

Google har oplevet en stigning i de fleste regioner verden over. To procent flere forespørgsler fra europæiske regeringer, imens antallet af anmodninger steg med 22 procent i Latinamerika.

Læs også: Overvågning: "Vi skal ikke være bekymrede - vi skal være vrede"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere