Artikel top billede

Kendt direktør ude af stort dansk SAP-hus med dags varsel efter under et år på posten

Sammenstødet mellem dansk og amerikansk mentalitet udløser tumult på ledelsesgangen i Ciber.

Uenighed med de amerikanske ejere om forretningsstrategien har fået SAP-veteranen Henrik Rasmussen til at forlade jobbet som administrerende direktør i den danske afdeling af konsulenthuset Ciber.

Henrik Rasmussen bekræfter overfor Computerworld, at han ikke længere arbejder for den amerikanske koncern, hvor han også har haft det overordnede ansvar for hele den europæiske forretning.

Han lægger ikke skjul på, at den pludselige exit bunder i et kultursammenstød mellem en centralt styret amerikansk koncern og hans eget ønske om at tilpasse både forretningen og den daglige drift til den lokale, danske mentalitet.

"Når man forlader et job med dags varsel er det naturligvis udtryk for en fundamental uenighed om strategi og måden at drive forretningen på," siger Henrik Rasmussen.

Han ønsker ikke at udtale sig yderligere om årsagerne til sit farvel som kommer kun knap et år efter, at han kom til Ciber.

Ny chef skal redde stumperne

Hans post er nu overtaget af Cecilia Bonefeld Dahl, som i marts i år blev hentet ind som ny nordisk direktør.

Hendes opgave er nu at "redde stumperne," som flere kilder udtrykker det.

Flere tidligere Ciber-medarbejdere pusler nemlig ifølge Computerworlds oplysninger med planer om at begynde i eget regi, hvis de da ikke allerede er blevet ansat hos konkurrent.

"Hun gør sit bedste, men jeg tror, at hun er på en "mission impossible," som en kilde udtrykker det.

Henrik Rasmussen er da heller ikke den eneste danske chef, der er på vej væk fra Ciber. Ifølge Computerworlds oplysninger har også de danske salgs- og konsulentdirektører for ganske nylig valgt at opsige deres job.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Cecilia Bonefeld Dahl, som også er formand for brancheforeningen ITB.

Ciber etablerede sig i Danmark i 2010 via et opkøb af konsulenthuset Segmenta.

Opkøb har også været den foretrukne metode, som Ciber har benyttet ved sin etablering i en række andre europæiske lande.

I alt er det blevet til op mod 35 opkøb af lokale konsulenthuse, som er kommet ind under den amerikanske koncern.

Læs også: Vil du købes: Disse fem ting er på de udenlandske firmaers tjekliste

Uroen i den danske afdeling af Ciber bliver af flere kilder beskrevet som et klassisk sammenstød mellem europæisk og amerikansk mentalitet, hvor amerikanske ejere mener, at deres europæiske aktiviteter - uanset om man agerer i Danmark, Finland eller Spanien - kan drives efter det samme og meget stramme regelsæt, som gælder i moderkoncernen hjemme i USA.

Derfor er konflikten med de amerikanske ejere heller ikke begrænset til Danmark.

Flere kilder fortæller, at Ciber over det seneste års tid har skilt sig af med landechefer i Norge, England, Tyskland og Holland.

Læs også:

IT-Branchens formand får nyt job - skal være nordisk direktør i amerikansk it-firma

Amerikansk it-firma hyrer dansk SAP-veteran




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere