Artikel top billede

Derfor bliver Windows 10 en succes i virksomhederne

Virksomhederne vil elske Windows 10, mener en række store it-forhandlere. Funktionalitet på tværs af platforme vil for første gang i mange år give Microsoft et forspring i forhold til konkurrenterne. Om det vil booste hardwaresalget, er dog mere tvivlsomt.

Bare fordi Microsoft lancerer en ny version of Windows, skal du ikke regne med at få en ny arbejdscomputer. Til gengæld må du regne med at skulle bruge din mobiltelefon og måske også en tablet-computer meget mere i dit arbejde.

Med et Windows 10, der er det samme uanset hvilken enhed, du arbejder på, bliver det nu muligt for alvor at komme i gang med at sammensmelte de forskellige hardwareplatforme. Som bruger får du adgang til de samme data og applikationer, uanset om du tamper i tastaturet på din bærbare pc, eller om du har en tablet eller en mobiltelefon i hånden.

Sådan lyder meldingen fra en række af de Microsoft-forhandlere, som i praksis står for at sælge Windows-licenser, pc'er og andre devices til erhvervskunderne.

Læs mere:
Lille ikon viser vejen: Sådan reserverer du din [b]Windows 10[/b]-opgradering

"Der er mange af vores kunder, der ser frem til Windows 10. Med en en fælles applikationsplatform på tværs af tablets, desktop og mobiltelefoner bliver det nemmere at konsolidere kundernes miljøer og kun bruge én applikation på tværs af platforme. Så alt i alt er der tale om et stor skridt fremad," lyder det fra direktør Dennis Nielsen i it-firmaet Venzo, som leverer infrastruktur og systemintegration til især store private og offentlige kunder.

Mange virksomheder vil derfor kaste sig over den nye Windows-version, når den kommer på gaden den 29. juli, lyder hans spådom.

Dennis Nielsen peger på, at integrationen mellem de forskellige hardware-platforme betyder, at udviklere nu kan fokusere på indholdet af de applikationer og løsninger, som de skruer sammen for kunderne. Det kan for alvor udfordre konkurrenter som Google og Apple, mener han.

Større fokus på kundernes forretning

"Microsoft har valgt at satse på indholdet, som det der skal skabe successen. Det er smart. Nu får man content og kompatible applikationer fra de udviklere, der sidder og bygger ting til de andre platforme, så for første gang i meget lang tid er Microsoft foran," siger Dennis Nielsen.

Direktør Bjarne Riis fra licensspecialisten Crayon er enig. Han ser Windows 10 som en mulighed for at få større fokus på slutkundernes behov for at kunne tilgå deres løsninger fra forskellige platforme.

"Det er et ny paradigme, vi er på vej ind i. Når platformene kommer til at hænge sammen, bliver valget af spørgsmålet om opgradering af Windows meget mere interessant for virksomhederne. Det afgørende for kunderne er de løsninger og applikationer, som understøtter deres forretning. Nu behøver de ikke længere tage hensyn til, om det foregår på en mobiltelefon eller en stationær pc," siger Bjarne Riis.

Også hos landets største it-forhandler Atea er der store forventninger til Windows 10.

"Tidligere har skift af operativsystem betydet, at kunderne skulle gennem et kæmpeprojekt med at gøre sig hardware-ready, uddanne brugerne og opdatere applikationer. Det slipper man for nu. Så vi forventer, at Windows 10 meget hurtigt vil få stor udbredelse," siger konsulentchef i Atea, Jens Ole Andersen.

Den nye model med løbende opdatering af Windows vil også få konsekvenser for it-forhandlernes forretning.

"Opgraderingen fra XP gav i sin tid mange penge i kassen hos os i Atea og hos de andre konsulenthuse. De dage er forbi. Med Windows 10 kommer der mere fokus på udvikling af kundens forretning," siger Jens Ole Andersen.

Kommer der et hardwareboom?

Tidligere tiders store lanceringer af nye Windows-versioner blev ofte efterfulgt af et boom i salget af pc'er og andet hardware, fordi de nye versioner krævede større hukommelse og processorkraft. Men med Windows 8 blev det vendt på hovedet, og med Windows 10 bliver kravene til hardware igen sænket.

Meningerne er dog delte, når det gælder Windows 10's betydning for hardwaresalget.

"Jeg ser det her som endnu et søm i kisten for hardwarefolket. Windows 10 kan køre på hvad som helst, så det er et meget hardwareneutralt skift," siger Dennis Nielsen fra Venzo.

Hos it-distributøren Also lyder vurdering dog, at integrationen mellem pc'er, tablets og mobiltelefoner vil give slutbrugerne nye muligheder, som vil skubbe på salget af den hardware, der kan supplere den traditionelle pc.

"Med Windows 10 vil kunderne i højere grad forholde sig til, at man kan nu arbejde på tværs af devices. Det vil nok betyde, at der bliver solgt nogle flere devices. Så man kan bestemt ikke udelukke, at Windows 10 kan være godt for hardwaresalget," siger Martin Chrois, salgschef i Alsos softwareafdeling.

Læs også:

Her er alt det, vi endnu ikke ved om Microsofts Windows 10

10 dage med [b]Windows 10[/b]: Skal vi glæde os til den endelige version?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere