Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nyheder om Oculus Rift: Lanceringsdato og spændende samarbejde med Microsoft

Oculus Rift er klar med lanceringsdato. Brillern samarbejde med Microsoft, som kan være med til at udbrede Windows 10 endnu mere.

Oculus Rift er et af de førende firmaer inden for VR-teknologien, specifikt Virtual Reality-hardware.

Nu fremviser Oculus Rift det færdige produkt: Et VR-headset, som udkommer i Q1 2016.

Det Facebook-ejede VR-firmae også klart med en anden nyhed, nemlig at alle Oculus Rift-headset vil blive solgt sammen med en Xbox One Wireless-controller leveret af Microsoft til at styre spillene.

Ved samme lejlighed annoncerede Microsofts chef for Xbox-divisionen, Phil Spencer, også, at Windows 10 vil understøtte Oculus Rift samt at Xbox One kan streame spil til en Windows 10-computer.

Det betyder, at Xbox One-spil nu kan bruges sammen med Oculus Rift, og det er virkelig en smart løsning for både Oculus Rift og Xbox.

Eksploderende marked
Oculus Rift blev for et år siden opkøbt af Facebook, men hovedformålet med VR-brillerne er stadig en mere indlevende spiloplevelse.

Men mens Oculus Rift var en af få, store spillere på VR-markedet, der sidst så sin chance tilbage i 1980'erne - og fejlede - så er der i dag flere, som forsøger at fange den formodentligt kommende trend.

Spilfirmaet Valve samarbejder med HTC om at lave HTC Vive, et VR-headset, og Sony gør det samme med Project Morpheus.

Ligeledes forsøger flere relativt ukendte asiatiske firmaer for os vesterlændinge at bryde igennem i asien.

Microsoft har holdt sig på sidelinjen, selvom det ellers havde været naturligt for Xbox-divisionen at gå ind på markedet med deres egen enhed - især taget deres historie med Kinect i betragtning.

At de i stedet samarbejder med Oculus og gør Windows 10 til et centerpunkt for Oculus Rift - specielt med streaming fra Xbox One til Windows 10 - er et smart træk.

Især når den medfølgende Xbox One Wireless-controller kun virker i Windows 10.

Det er endnu et punkt, hvor Microsoft kan forsøge at presse brugerne - her de stædige gamere, som i høj grad har befundet sig godt på Windows 7 frem for Windows 8 - til at få opdateret til Windows 10.

Microsoft er ej at forglemme på vej med sit eget headset, HoloLens.

Forskellen ligger dog i, at imens et VR-headset tager dig ind i den digitale verden, så placerer HoloLens den digitale verden i den "virkelige" verden.

Computerworld er det eneste danske medie, som har prøvet Microsofts HoloLens. Læs vores oplevelse her.

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere