Artikel top billede

Norske Visma med koncernchef Øystin Moan i spidsen vil skærpe konkurrencen med Microsofts ERP-løsninger.

Norske Visma vil udfordre Microsofts danske ERP-bastion

Efter opkøbet af økonomisystemet e-conomic satser den norske software-koncern Visma på at få fingre i endnu flere kunder og forhandlere på det danske marked.

Med købet af danske e-conomic har den norske software-koncern Visma taget fløjlshandskerne af, og er nu klar til at kæmpe for en endnu større bid af det danske marked for økonomi-systemer til især små og mellemstore virksomheder.

I et interview med Computerworld udpeger Vismas koncernchef Øystein Moan Microsoft - og især Microsofts økonomisystem C5 - som hovedmodstanderen i det kommende slagsmål.

"De sidste fem år er der kommet ekstra fart i e-conomics danske forretning, hvor man har vundet markedsandele fra C5. I lyset af, at Microsoft ikke har udviklet sit produktet særligt meget, har mange kunder set e-conomic som et attraktivt alternativ. Så der er ingen tvivl om, at vi konkurrerer med Microsoft," siger Øystein Moan.

Han annoncerer samtidig et stop for e-conomics ambitioner om at slå bredt igennem i Europa. Nu er det Danmark, der er kamppladsen.

"E-conomic har over de sidste år spredt sig lige lovlig tyndt udover Europa og har brugt mange kræfter på at udvikle en tysk, spansk og engelsk version. Men opgaven med at slå igennem på de markeder har nok været større end man troede," siger Øystein Moan, med henvisning til at e-conomic frem til Vismas overtagelse havde mere end 90 procent af sin omsætning i Danmark.

"Netop i Danmark har e-conomic haft stor succes med årlige vækstrater på omkring 20 procent," fortæller Øystein Moan.

Derfor vil Visma nu kaste penge i R&D og produktudvikling, som er målrettet det danske marked.

Fokus på Danmark

"Nu sætter vi alle kræfter ind på at udvikle løsningen og konsolidere e-conomic tilbage til Danmark som hovedmarkedet, hvor vi vil lancerer mange nye funktioner og produkter," siger han.

Det sker alt sammen for at udfordre Microsoft og vinde yderligere markedsandele. En vigtig brik i det spil er de mange mindre forhandlere, som hidtil har leveret C5-løsninger. Der vil Visma ud og missionere for at få forhandlerne til at tage Visma ind på butikshylden.

"Vi vil gøre en stærkere indsats overfor C5-partnere, som ikke har følt, at de fik så meget opmærksomhed hos Microsoft," lyder det fra Øystein Moan.

Han mener, at e-conomic med sin cloudbaserede teknologi giver forhandlerne bedre muligheder for at udvikle deres egne specialløsninger til kunderne. Netop det stærke såkaldte API (Application Programming Interface) har indtil nu været et af Microsofts trumfkort overfor forhandlerne. Den øvelse vil Visma altså nu kopiere.

Med købet af e-conomic har Visma med et slag udvidet sin danske forretning voldsomt, så tre fjerdedele af omsætningen nu kommer fra salg af software.

På mandskabssiden er antallet af danske ansatte fordoblet til nu 600 ud af Visma-koncernens i alt 6.700 medarbejdere.

Ifølge Øystein Moan er nordmændene dog langt fra færdige med at købe op i Danmark. Han vil dog ikke fortælle, hvilke typer af virksomheder, man har i kikkerten.

Læs også:

Efter opkøbet af e-conomic: Visma klar til dansk offensiv

Årets vækstkomet: e-conomic ser sig ikke tilbage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere