Artikel top billede

Færdigt arbejde: Microsoft et par dage fra at afslutte udviklingen af Windows 10

Microsoft er færdig med at udvikle Windows 10, der torsdag når den måske vigtigste interne deadline. Derfra er der ingen vej tilbage.

Det er snart slut med at finpudse Windows 10 i Microsofts udviklings-afdeling, der i disse dage har lynende travlt med at indføje de allersidste rettelser og tweaks i det nye styresystem.

Med denne uges udløb skal sidste punktum nemlig sættes i Windows 10.

Når udviklerne har lukket deres computere sammen, begynder forberedelserne omgående på den store lancering samt mod den endelige distribution af systemet til de mange pc-producenter, som Microsoft har indgået aftale med om installering af Windows 10 på nye pc'er.

Det kommer til at ske med den såkaldte RTM - release to manufacturing - som Microsoft ifølge flere medier står til at nå i denne uge.

RTM er historisk blandt de helt store øjeblikke i Microsofts udviklings-afdeling.

Det er her, at udviklings-arbejdet skal kulminere med en helt færdigarbejdet kode, som er stabil og velfungerende nok til, at Microsofts OEM-samarbejdspartnere kan begynde at installere den på pc'er, der omgående skal videre i butikkerne.

Det har betydning, fordi producenterne dermed ser ud til at kunne nå at blive klar med nye Windows 10-baserede maskiner, inden universiteterne og skolerne slår dørene op for en ny sæson.

Det er traditionelt højsæson for pc-firmaerne, da mange studerende benytter sig af anledningen til at købe ny computer.

Flere medier citerer interne kilder i Microsoft for, at selskabet vil lukke for udviklingsarbejdet og erklære RTM i denne uge.

Microsoft frigav i sidste uge hele tre opdateringer - de såkaldte builds - til den beta-udgave af Windows 10, som hundredetusindevis af brugere allerede har downloadet som testere, der leverer forslag og tilbagemeldinger til Microsofts udviklings-afdeling.

Dem kan du læse mere om to af dem her: Windows 10 tæt på endelig form med to nye builds: Microsoft ændrer på Edge og Start-menuen

I en af disse builds - build 10163 - har udviklere i kalender-app'en til Windows 10 fundet en reference til 9. juli som 'RTM Sign-Off'-dato.

Folkene bag websitet BuildFeed har i build 10163 desuden fundet tagget 'th1,' der står for 'Threshold,' som var arbejdstitlen på Windows 10.

Ifølge websitet er 'th1'-tagget desuden udtryk for RTM.

Betydning udvandes

RTM har ganske vist historisk haft meget stor betydning internt i Microsoft som det absolutte punktum for udviklingsarbejdet på et nyt styresystem.

Det står imidlertid til at ændre sig med Windows 10, der meget vel kan blive det sidste af de store Windows-lanceringer, der ellers gennem årene har præget Microsoft på godt og ondt.

Microsoft lægger i stigende grad vægten på cloud-baserede løsninger, og det er givet, at Windows 10 fremover vil blive løbende opdateret med mange - men mindre - opdateringer, der over tid vil forandre styresystemet helt.

Du kan læse mere om Microsofts begrundelse for at opdatere og ændre løbende, fremfor at satse på få, men meget store, opdateringer, her: Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden

Læs også:

Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil

Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer

Microsoft lukker for dine sikkerheds-opdateringer hvis ikke du opdaterer Windows 10 hurtigt nok

Skal du hoppe med på Microsofts store opgraderings-tog?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere