Artikel top billede

IT-Branchen i Danmark jubler: Det kommer stop for it-told til at betyde

Der er udsigt til billigere it-produkter og et digital løft i Danmark, efter at en vigtig international aftale om at fjerne told på en række it-produkter er faldet på plads.

Tidligere på ugen kunne vi fortælle, at tolden på mere end 200 it-produkter står til at falde bort, efter at medlemmer af World Trade Organization, WTO, netop har indgået en ny aftale om at eliminere afgifterne.

"Den årlige handel med disse 201 produkter har en værdi på over 1,2 trillioner dollars (omkring otte billioner kroner, red.) og står for syv procent af den totale globale handel i dag," lød det fra WTO.

"At eliminere afgifterne på handel i denne størrelsesorden vil få en kæmpe betydning. Det vil mulliggøre lavere priser - inklusiv i mange andre brancher, der anvender it-produkter - det vil skabe jobs, og det vil hjælpe med at booste BNP-væksten rundt omkring i verden."

Læs: Vigtig aftale på plads: Fjerner afgifter på masser af it-produkter

Det er blandt andet chips, GPS-systemer, telekommunikations-satellitter og touchskærme, der bliver berørt af den nye WTO-aftale.

I Danmark er brancheorganisationen IT-Branchen begejstret over, at aftalen er kommet på plads.

Udsigt til lavere priser

IT-Branchens formand, Cecilia Bonefeld-Dahl, udtaler i en skriftlig kommentar til Computerworld, at aftalen både er god for it-branchen, men også for erhvervslivet generelt, fordi lavere priser kan give et digitalt løft.

"Aftalen er rigtigt godt nyt for it-branchen. Nu kan it-produkter sælges toldfrit i stort set hele verden - og det giver også muligheder for den danske it-branche."

"73 procent af vores medlemmer havde i seneste medlemsundersøgelse omsætning fra andre markeder end det danske, og fokus på internationalisering er stigende", lyder det fra Cecilia Bonefeld-Dahl til Computerworld.

Aftalen om toldfrihed betyder også, at it-udstyr kan blive billigere for både forbrugere og danske virksomheder, mener hun.

"Danske SMV'er halter bagud med digitaliseringen, blandt andet fordi de mangler kapital til at investere i it. Nu bliver udstyret billigere, og det betyder, at flere virksomheder kan digitalisere og styrke deres forretning. Det er rigtigt godt for dansk erhvervslivs konkurrenceevne."

"Aftalen er et skridt i den rigtige retning for at fremme digitalisering af danske virksomheder," lyder det fra IT-Branchen, der i øjeblikket arbejder for at fremme et digitalt løft af de danske virksomheder i et samarbejde med transportbranchen, detailhandlen og Erhvervsministeriet.

"Ud over told, er det vigtigt at sikre korte afskrivningstider for alle typer it-investeringer, så de små og mellemstore virksomheder kan sætte turbo på moderniseringen af deres forretningsmodeller og processer," forklarer Cecilia Bonefeld-Dahl.

Læs også:
Vigtig aftale på plads: Fjerner afgifter på masser af it-produkter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere