Artikel top billede

Google udskyder planer om samlesæt-telefon: Project Ara skydes til hjørne

Egentlig skulle de første pilotprojekter med Project Ara - en telefon, hvor alle dele kan udskiftes på sekunder - være i gang. Men nu ser det ud til, at vi skal vente et godt stykke tid endnu.

Projekt Ara er et ambitiøst projekt hos Google, som skal ændre vores telefoner radikalt.

I stedet for at skifte hele telefonen ud, så snart at dele af den enten er gået i stykker eller er blevet forældet, så trækker du skærmen, batteriet, kameraet eller processoren ud af telefonen, og sætter et bedre i.

Eller har du brug for en telefon med et gigantisk batteri, men ingen kamera? Så sætter du bare et stort batteri-modul i og undlader et kamera.

Du kan læse mere om Project Ara her: Google-projekt: Byg din egen smartphone

Det er drømmen om den ultimative, modulære, "grønne" og personlige telefon, og Google havde ellers lovet, at det første pilotprojekt ville se dagens lys i Puerto Rico i år.

Men sådan bliver det ikke alligevel.

I et par spartanske tweets har holdet bag Projekt Ara forklaret interesserede, at der inden for kort tid vil komme nyt om Project Ara men, at vi ikke skal forvente at se telefonerne for alvor før 2016. Project Ara's Twitter-account tilføjer tweets'ne med et #WeKnowWeAreLate.

Modulær telefon til masserne
I princippet har telefoner længe været relativt modulære.

Vi har kunne skifte batteri, lagerplads(SD-kort) og sim-kort i vores telefoner i mange år - skønt at det ser ud til, at den tendens er blevet glemt af flere mobilproducenter.

I hvert fald kan du hverken skifte batteri eller isætte mere hukommelse på hverken iPhone- eller hos Samsung-telefoner længere.

Nokia var faktisk tæt på at bygge modulære telefoner dengang, hvor telefoner stadig havde grønne skærme og plastiktaster.

Dengang kunne du på flere Nokia-telefoner selv udskifte skærmen, skulle den gå i stykker.

Men Project Ara går hele vejen. Telefonen vil komme til at bestå af en skal - et hylster - til de mange moduler.

Foran kan der sættes højtaler-modul og et skærm-modul alt efter, hvor høj en opløsning, du vil have, eller hvis du vil have et fysisk tastatur.

I princippet vil du både kunne købe en 4K-skærm eller en sort/hvid-E-ink-skærm.

Bagpå vil du kunne købe alverdens moduler. Har du brug for et super-kamera, så kan du købe et, som stikker langt ud af telefonen.

Har du ikke brug for lagerplads, fordi du har alt i skyen? Så brug et lille lager-modul og isæt en bedre processor i stedet.

Mulighederne er mange og stadig lidt utopiske. Det er meningen, at det er tredjepart, som skal sælge og forhandle Ara-modulerne, da Google kun vil stå bag selve platformen.

Læs også: Google I/O: Syv nyheder vi forventer fra Googles store udviklerkonference




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere