Artikel top billede

Foto: Silent Circle.

Ny spion-fri og topsikker telefon er klar til september

Er sikkerhed og privacy vigtigt for dig, er der er telefon på vej, der giver mulighed for at gøre dig både hemmelig og usynlig.

Telefonaflytning er overgået masser af mennesker - helt op i den tyske kansler-klasse.

Hvis du ønsker at holde dine ting for dig selv, så er der en telefon på vej, der netop forsøger at gøre dig så hemmelig som mulig.

Til mobilbrugere, der er optaget af sikkerhed og privacy, har selskabet Silent Circle nu lanceret en ny mobilos, der skal gøre det ekstra vanskeligt for uvedkommende at få adgang til kommunikationen.

Telefonen hedder Blackphone 2, og der er nu lagt en forhåndsbestilling ud på websiden. Den endelige udgave kommer til september.

Som navnet antyder, er det den anden udgave af antispion-telefonen, der kommer fra Silent Circle.

Læs mere om den første her: Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Sikkerhedsfokuseret software

Det, der først og fremmest adskiller Blackphone fra markeders øvrige modeller er, at den kommer med sit eget operativsystem, der hedder Silent OS.

Det er ganske vist baseret på Android, men tilrettet så der er ekstra stor fokus på sikkerheden.

Silent OS har blandt andet en funktion, kaldet Spaces, hvilket indebærer, at man kan skabe flere separate og virtuelle telefoner på den samme enhed, hvor der ikke deles data mellem dem.

I praksis betyder det, at du kan holde den personlige og professionelle kommunikation helt adskilt. Ligeledes kan der defineres forskellige sikkerhedsindstillinger for hver at de virtuelle telefoner.

For at sikre kommunikation yderligere er telefonen udrustet med sine egne apps, der er forhåndsinstalleret på modellen. Ligeledes har Silent Circle en app-store, hvor der er fokus på sikkerheden.

De medfølgende apps lader dig både ringe og sende tekstbeskeder med p2p-kryptering.

Telefonen har også en WiFi-løsning, der gør de usikre trådløse net mere sikre at anvende.

Hurtig lappe-service

Et andet og ikke uvæsentligt tiltag fra Silent Circle er, at de lover "verdens hurtigste sårbarhedshåndtering."

Det indebærer, at kritiske sårbarheder vil blive rettet indenfor 72 timer efter, de er opdaget. Sikkerhedslapperne vil ligeledes blive afsendt direkte fra producenten uden de forsinkelser, der ellers præger Android-opdateringer.

Når det handler om specifikationerne på telefonen, ser den endelige løsning således ud.

Den forsynes med en 5,5-tommer skærm med Gorilla-glas, en Qualcomm-processor med otte kærner på 1,4 GHz, tre gigabyte hukommelse og et kamera på 13 megapixel.

Størrelsen hedder: 152,4 mm x 76,4 mm x 7,9 mm.

Blackphone 2 blev vist frem på Mobile World Congress, men nu er den altså ved at være helt klar.

Læs mere her: Her er de aller-hotteste mobil-trends lige nu: Det fik vi ud af Mobile World Congress

Prisen er dog ikke offentliggjort endnu, men du kan allerede bestille et eksemplar af telefonen på Silent Circles webside.

Læs også:

Verdens sikreste telefon på trapperne - nu kommer Blackphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere