Artikel top billede

Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Blackphone lover at revolutionere markedet for smartphones, hvor sikkerhed, privatliv og personlig information er i fokus. Men telefonen er ikke NSA-sikker - intet er.

Den nye Blackphone, der netop er blevet præsenteret på Mobile World Congress i Barcelona, adskiller sig fra mængden ved at være den første smartphone, hvor sikkerhed af personlige data er i fokus fremfor megapixel på et kamera.

Telefonen bliver udarbejdet af amerikanske Silent Circle og den italienske hardwareproducent "Geekphone", der sammen har startet SGP Technologies i Schweiz.

De lover, at det vil være den mest sikre smartphone på markedet.

Men de indrømmer dog, at det ikke er alle, der kan holdes ud af telefonen.

"Der er ikke nogen enhed i verden, der er NSA-sikker. Hvis du er på en terrorliste eller har gjort noget kriminelt, så vil sikkerhedstjenester til hver en tid kunne komme ind i din enhed. Der findes ikke en 100 procent sikker telefon," siger Mike Janke, Co-founder og CEO hos Silent Circle til internetmediet Mashable.

Sikkerhed helt ind i kernen
Målet med de to firmaers joint venture-projekt om Blackphonen er skabe en telefon, der har privatlivets sikkerhed som første prioritet.

Her var alle enige om, at det krævede, at de selv skabte telefonen fra bunden.

Derfor blev der også takket nej tak, da flere "store telefonproducenter" ønskede at blive partnere med Silent Circle - i stedet mødte Silent Circle med italienske Geekphone, og det var det helt rigtige valg.

Telefonen er bygget op omkring SGP Technologies egen version af Android kaldet PrivatOS.

Det skulle give brugeren mulighed for at kontrollere hver eneste lille del til og fra systemet, så der konstant er en kontrol af, hvor ens privatoplysninger forsvinder hen.

Samtidig vil telefonen også være udstyret med Silent Circle's egne krypterede kommunikationsapps. Plus et to års betalt abonnement, 5GB hos SpiderOak, et firma der tilbyder krypteret cloudløsning.

Samtidig lover Silent Circle, at PrivatOS vil blive Open Source, men der er endnu ikke nogen dato.

Telefonen udkommer til juni, men kan allerede nu forudbestilles for godt 3.500 kroner før told.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere