Artikel top billede

(Foto: Blackphone.ch)

Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Blackphone lover at revolutionere markedet for smartphones, hvor sikkerhed, privatliv og personlig information er i fokus. Men telefonen er ikke NSA-sikker - intet er.

Den nye Blackphone, der netop er blevet præsenteret på Mobile World Congress i Barcelona, adskiller sig fra mængden ved at være den første smartphone, hvor sikkerhed af personlige data er i fokus fremfor megapixel på et kamera.

Telefonen bliver udarbejdet af amerikanske Silent Circle og den italienske hardwareproducent "Geekphone", der sammen har startet SGP Technologies i Schweiz.

De lover, at det vil være den mest sikre smartphone på markedet.

Men de indrømmer dog, at det ikke er alle, der kan holdes ud af telefonen.

"Der er ikke nogen enhed i verden, der er NSA-sikker. Hvis du er på en terrorliste eller har gjort noget kriminelt, så vil sikkerhedstjenester til hver en tid kunne komme ind i din enhed. Der findes ikke en 100 procent sikker telefon," siger Mike Janke, Co-founder og CEO hos Silent Circle til internetmediet Mashable.

Sikkerhed helt ind i kernen
Målet med de to firmaers joint venture-projekt om Blackphonen er skabe en telefon, der har privatlivets sikkerhed som første prioritet.

Her var alle enige om, at det krævede, at de selv skabte telefonen fra bunden.

Derfor blev der også takket nej tak, da flere "store telefonproducenter" ønskede at blive partnere med Silent Circle - i stedet mødte Silent Circle med italienske Geekphone, og det var det helt rigtige valg.

Telefonen er bygget op omkring SGP Technologies egen version af Android kaldet PrivatOS.

Det skulle give brugeren mulighed for at kontrollere hver eneste lille del til og fra systemet, så der konstant er en kontrol af, hvor ens privatoplysninger forsvinder hen.

Samtidig vil telefonen også være udstyret med Silent Circle's egne krypterede kommunikationsapps. Plus et to års betalt abonnement, 5GB hos SpiderOak, et firma der tilbyder krypteret cloudløsning.

Samtidig lover Silent Circle, at PrivatOS vil blive Open Source, men der er endnu ikke nogen dato.

Telefonen udkommer til juni, men kan allerede nu forudbestilles for godt 3.500 kroner før told.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere