Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Blackphone lover at revolutionere markedet for smartphones, hvor sikkerhed, privatliv og personlig information er i fokus. Men telefonen er ikke NSA-sikker - intet er.

Den nye Blackphone, der netop er blevet præsenteret på Mobile World Congress i Barcelona, adskiller sig fra mængden ved at være den første smartphone, hvor sikkerhed af personlige data er i fokus fremfor megapixel på et kamera.

Telefonen bliver udarbejdet af amerikanske Silent Circle og den italienske hardwareproducent "Geekphone", der sammen har startet SGP Technologies i Schweiz.

De lover, at det vil være den mest sikre smartphone på markedet.

Men de indrømmer dog, at det ikke er alle, der kan holdes ud af telefonen.

"Der er ikke nogen enhed i verden, der er NSA-sikker. Hvis du er på en terrorliste eller har gjort noget kriminelt, så vil sikkerhedstjenester til hver en tid kunne komme ind i din enhed. Der findes ikke en 100 procent sikker telefon," siger Mike Janke, Co-founder og CEO hos Silent Circle til internetmediet Mashable.

Sikkerhed helt ind i kernen
Målet med de to firmaers joint venture-projekt om Blackphonen er skabe en telefon, der har privatlivets sikkerhed som første prioritet.

Her var alle enige om, at det krævede, at de selv skabte telefonen fra bunden.

Derfor blev der også takket nej tak, da flere "store telefonproducenter" ønskede at blive partnere med Silent Circle - i stedet mødte Silent Circle med italienske Geekphone, og det var det helt rigtige valg.

Telefonen er bygget op omkring SGP Technologies egen version af Android kaldet PrivatOS.

Det skulle give brugeren mulighed for at kontrollere hver eneste lille del til og fra systemet, så der konstant er en kontrol af, hvor ens privatoplysninger forsvinder hen.

Samtidig vil telefonen også være udstyret med Silent Circle's egne krypterede kommunikationsapps. Plus et to års betalt abonnement, 5GB hos SpiderOak, et firma der tilbyder krypteret cloudløsning.

Samtidig lover Silent Circle, at PrivatOS vil blive Open Source, men der er endnu ikke nogen dato.

Telefonen udkommer til juni, men kan allerede nu forudbestilles for godt 3.500 kroner før told.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.