Artikel top billede

(Foto: Blackphone.ch)

Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Blackphone lover at revolutionere markedet for smartphones, hvor sikkerhed, privatliv og personlig information er i fokus. Men telefonen er ikke NSA-sikker - intet er.

Den nye Blackphone, der netop er blevet præsenteret på Mobile World Congress i Barcelona, adskiller sig fra mængden ved at være den første smartphone, hvor sikkerhed af personlige data er i fokus fremfor megapixel på et kamera.

Telefonen bliver udarbejdet af amerikanske Silent Circle og den italienske hardwareproducent "Geekphone", der sammen har startet SGP Technologies i Schweiz.

De lover, at det vil være den mest sikre smartphone på markedet.

Men de indrømmer dog, at det ikke er alle, der kan holdes ud af telefonen.

"Der er ikke nogen enhed i verden, der er NSA-sikker. Hvis du er på en terrorliste eller har gjort noget kriminelt, så vil sikkerhedstjenester til hver en tid kunne komme ind i din enhed. Der findes ikke en 100 procent sikker telefon," siger Mike Janke, Co-founder og CEO hos Silent Circle til internetmediet Mashable.

Sikkerhed helt ind i kernen
Målet med de to firmaers joint venture-projekt om Blackphonen er skabe en telefon, der har privatlivets sikkerhed som første prioritet.

Her var alle enige om, at det krævede, at de selv skabte telefonen fra bunden.

Derfor blev der også takket nej tak, da flere "store telefonproducenter" ønskede at blive partnere med Silent Circle - i stedet mødte Silent Circle med italienske Geekphone, og det var det helt rigtige valg.

Telefonen er bygget op omkring SGP Technologies egen version af Android kaldet PrivatOS.

Det skulle give brugeren mulighed for at kontrollere hver eneste lille del til og fra systemet, så der konstant er en kontrol af, hvor ens privatoplysninger forsvinder hen.

Samtidig vil telefonen også være udstyret med Silent Circle's egne krypterede kommunikationsapps. Plus et to års betalt abonnement, 5GB hos SpiderOak, et firma der tilbyder krypteret cloudløsning.

Samtidig lover Silent Circle, at PrivatOS vil blive Open Source, men der er endnu ikke nogen dato.

Telefonen udkommer til juni, men kan allerede nu forudbestilles for godt 3.500 kroner før told.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere